Translate

петък, 4 март 2011 г.

БЕЗПЛАТНИ ОЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ГЛАУКОМА И КАТАРАКТА ПО ПОВОД СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ЗА БОРБА С ГЛАУКОМАТА

Глаукомата е една от водещите причини за необратима слепота в световен мащаб. Сравнително високата честота, тежката инвалидизация на пациентите, поради трайната загуба на периферно и централно зрение, определят глаукомата като социално значимо заболяване.
В световен мащаб болните от различни форми на глаукома са между 70 и 90 милиона с тенденция непрекъснато да се увеличават. Приблизително 50% от болните остават недиагностицирани, а други 50 % от тях, които се лекуват, нямат такова заболяване. Липсата на ранни симптоми при повечето форми на глаукома е причина пациентите да се обръщат късно към офталмолог.
Адекватното и навременно лечение спомага за съхраняване на зрителните функции, но е важно да се знае, че уврежданията причинени от глаукомата са необратими. Поради това, е от огромно значение да се предотврати прогресията в измененията и да се съхрани качеството на живота на пациента чрез медикаментозно лечение или евентуална лазерна процедура, хирургично лечение.
Безплатните очни прегледи за глаукома и катаракта (вътрешно перде) ще се провеждат от 7 март до 8 април 2011 г. от 8.30 до 12.30 ч. в понеделник, вторник и петък, в Диагностично-консултативен блок „Александровска” (вход от арката), ет. 2, кабинет № 21
Телефон за предварително записване: 02/ 9230 583

Няма коментари:

Публикуване на коментар