Translate

сряда, 22 февруари 2017 г.

Всеки четвърти българин обмисля емиграция в чужбина



показва проучване на изследователски център "Тренд". То е проведено  между 2 и 9 февруари сред 1002 пълнолетни български граждани.
62% от анкетираните смятат, че България не е място, където могат да подобрят жизнения си стандарт. Една трета от тях, основно хора с висше образование виждат перспектива за по-добър жизнен стандарт в страната. 61% твърдят, че в България не можеш да си намериш добра работа, малко под една трета са на обратното мнение. 61% се страхуват да не станат жертва на някакъв вид престъпление, а 900 000 души са били потенциални жертви на телефонни измамници. Най-потърпевши са хората над 60 години, предаде Дарик.
Голяма част от младежи между 18 и 29 години обмислят възможността да живеят извън България. Най-предпочитаната дестинация е Германия, следвана от Великобритания, Испания, САЩ и Италия.
Поставени пред опциите – да живеят, където живеят сега и да мигрират в друго населено място в България,близо 70% искат да останат да живеят там, където живеят сега.Само 7% са тези, които са склонни на вътрешна миграция.
Образованието се отчита като ценност, като 80% от всички анкетирани смятат, че то е важно, за да успее човек в живота. Но сред по-младите възрастови групи около една четвърт са на противоположното мнение.


Снимки: Нова телевизия, Vesti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар