Translate

неделя, 23 юни 2024 г.

Лидл България с награда за цялостен принос в областта на човешките ресурси

Компанията беше отличена и с първо място за програмата си „Ти и Lidl за нашето утре" на годишните награди на Министерството на труда и социалната политика

 

 

Лидл България получи специалната награда за цялостен принос и развитие в областта на човешките ресурси по време на третото издание на годишните награди за корпоративна социална отговорност на Министерството на труда и социалната политика /МТСП/. Ритейлърът беше отличен и с първа награда за най-голямата си социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за нашето утре”.

Конкурсът има за цел да популяризира добрите примери на социално отговорното управление и да насърчи повече работодатели да инвестират в своите служители и да се ангажират със социални каузи, които повишават качеството на живот и подпомагат социалното, икономическо и екологично устойчиво развитие на обществото. 

Специалното отличие за цялостен принос в областта на човешките ресурси бе връчено за програмата за многообразие и включване „Lidl Палитра“, която показва интегрирането на тези два компонента в екип, който обхваща над 4000 служители в цялата страна. Така Lidl дава позитивен пример за успеха на тези политики в България и поставя високи работодателски стандарти, които допринасят за позитивната промяна в обществото.

Освен за „Lidl Палитра“, компанията получи първа награда и за най-голямата си социално отговорната си инициатива „Ти и Lidl за нашето утре”. През измината година инициативата се трансформира, разширявайки обхвата си с три нови тематични области, а освен неправителствени организации, вече могат да участват младежи под 18 години, както и медии и индивидуални журналисти.

За шест години компанията е финансирала 155 проекта с общ фонд от близо 1,3 млн. лв. Устойчивостта на инициативата може да бъде проследена в специална карта на въздействието, която показва резултатите от 2017г. до 2023г. Преките и непреки ползватели за първите 6 години на инициативата са  933 374 души.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар