Translate

понеделник, 4 март 2024 г.

LG OLED – Най-добрият спътник за филмово блаженство

 

 

В свят, в който всеки кадър разказва история, а всеки звук предизвиква емоции, LG OLED е идеалният спътник за гледане на филми, пренасяйки завладяващото изживяване на големия екран в уюта на дома.

През последните години най-взискателните експерти в областта на киното, включително най-добрите режисьори и колористи, избират LG OLED за следващите си начинания. Например Лий Сунг Джин, създател на сериала BEEF на Netflix, който през 2023г. спечели три Златни глобуса и осем награди „Еми“, изразява възхищението си от спиращото дъха качество на картината на LG OLED в интервю за LG OLED Movie Club, общност за филмови фентъзита в Letterboxd.

В това интервю Лий изразява желанието си да използва LG OLED по време на постпродукцията на следващия си проект, за да подчертае истинското черно и да калибрира прецизно цветове, което ще позволи на публиката да види визията му точно както е замислена. Той дори препоръчва филми, известни с поразителния си контраст и изобилие от цветове, които, изгледани на LG OLED телевизор изглеждат още по-впечатляващо. Сред тях са включително „Mother“ на Бонг Джоон-хо, „The Handmaiden“ на Парк Чан-уок  и "There Will Be Blood" на Пол Томас Андерсън.

Специалистите по цветовете са също толкова ентусиазирани от безкрайния потенциал на LG OLED, като го смятат за надежден референтен дисплей за оценка на цветовете. Според скорошно интервю Уолтър Волпато, опитен колорист, известен най-вече с изключителната си работа по филмите „Green Book“, „Dunkirk“ и „Star Wars: The Last Jedi“, описва LG OLED TV като перфектния дисплей и с гордост заявява, че често го използва с клиенти. Водещи технологични медии по света се присъединяват към експерти от бранша като Уолтър Волпато, признавайки превъзходното зрителско изживяване, осигурено от зашеметяващата яркост и изключителния контраст на LG OLED TV.

За да запознае любителите на киното с брилянтните си OLED телевизори, LG се грижи за техните специфични интереси. LG OLED Movie Club Community, която стартира в известната платформа за филмови ревюта Letterboxd, дава възможност на критици, технически експерти и филмови дейци да обменят с други потребители своите прозрения и мнения за филмите, които са гледали на LG OLED TV. На миналогодишния Международен филмов фестивал в Пусан LG дебютира и с наградите LG OLED New Currents Award и LG OLED Vision Award, които отличават най-ярките начинаещи и независими филмови творци.

LG OLED продължава да получава признания, от някои от титаните на киното, благодарение на своя несравним процесор с изкуствен интелект, който отключва визуални и аудио съвършенствата. На изложението CES 2024 компанията представи серията 2024 OLED evo с новия процесор α /Alpha/ 11 AI, който подобрява графичната производителност със 70% и ускорява скоростта на обработка с 30% в сравнение с предшественика си за максимално изживяване при гледане на филми.

Най-новите OLED телевизори са снабдени и с подобрен AI upscaling, който използва прецизния анализ на изображенията на пиксел нива за ефективното изостряне на обекти и фонове. Чрез силата на AI OLED телевизорите на LG калибрират цветовете, като вземат предвид настроенията и емоциите, които режисьорите/творците са искали да предизвикат. Освен че предлага впечатляващо качество на картината, AI Sound Pro помага на зрителите да се потопят в действието на екрана, като осигурява виртуален съраунд звук 11.1.2 от вградената система високоговорители на телевизора.

В допълнение към Dolby Vision и Dolby Atmos, OLED телевизорите 2024 на LG са първите в индустрията, които поддържат Dolby Vision Filmmaker Mode, за да осигури изключителна точност на картината, която остава вярна на визията на режисьорите.

Създателите на филми и специалистите по цветовете постоянно хвалят LG OLED за изключителния процесор с изкуствен интелект, който отключва визуални и аудио постижения, уникално разработени за LG OLED. Ангажиран с осигуряването на най-отличителните, реалистични зрителски изживявания, LG OLED обещава на кинолюбителите по света несравнимо кинематографично пътешествие.

За да откриете още повече начини, по които LG OLED променя играта в творчески области като киното и изкуствата, следете LG Newsroom.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар