Translate

четвъртък, 16 юни 2022 г.

Репортерът от спортна редакция на bTV Димитър Тасев получи специалния приз на AIPS за разследваща журналистика

 

 

Българската спортна журналистика получи своето поредно високо признание, а заслугата е на спортната редакция на bTV Media Group! Репортерът Димитър Тасев стана носител на специалната награда за разследваща журналистика за 2021 година на Световната асоциация за спортна журналистика /AIPS/. Той бе отличен на бляскава церемония на олимпийския стадион в Доха, а призът му бе връчен лично от легендарния италиански журналист от вестник "Гадзета дело спорт" и председател на AIPS Джани Мерло. 

Димитър печели престижната награда на AIPS за своето разследване, посветено на допинг скандала в българското плуване - "Допинг в дълбоките води" - документален филм, излъчен през изминалата година в телевизионната поредица „bTV Репортерите“.

"Дами и господа, за мен е чест да бъда тук тази вечер, на тази сцена, заедно с толкова големи имена в журналистиката. Благодаря ви за признанието. Обещавам да продължа да работя в същия дух", заяви той от сцената на AIPS.

Наградата на bTV и на Димитър идва в конкуренцията на 1732 номинации от рекордните 133 държави от целия свят за различните категории на най-престижните награди за спортна журналистика на планетата. Сред тях, 631 са само номинациите от Европа - от 40 страни от Стария континент.

bTV Media Group оставя все по-ярка следа в историята на световните журналистически награди на AIPS. През 2019г. други двама репортери от спортната редакция на нашата медия - Иван Боянов и Флорина Иванова, стигнаха съответно до трето и четвърто място сред най-добрите млади репортери на AIPS SPORT MEDIA AWARDS.

Наградата на AIPS е втора за Димитър и за спортната редакция на bTV за разследването "Допинг в дълбоките води". Преди две седмици документалният филм спечели наградата за чиста журналистика WEB REPORT на Dir.bg.

Тази награда в Доха е признание за целия екип, работил над документалния филм "Допинг в дълбоките води", начело с тежката репортерска работа на Димитър, с продуцента Цветан Баяслиев, с монтажиста Калояна Климентова, всички оператори и графици на bTV Media Group.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар