Translate

четвъртък, 31 март 2022 г.

Пролетен лагер за деца и родители - модерни практики за контрол на диабета

„Лайън клуб“ - Видин, съвместно с партньорите от Българска асоциация „Диабет“ и Националното сдружение по детска ендокринология , организират обучителни тренинги за деца с диабет

 

 

Целта на лагерите е децата и техните семейства да се запознаят със спецификите на заболяването с
модерните практики за прецизен контрол на нивата на кръвната захар, за да постигнат състояние „условно здраве“, както и да изградят самочувствие у подрастващите, да развият и усъвършенстване лидерските им умения.

По време на лагера с децата и родителите ще работят добре подготвени лектори: практикуващи лекари по детска ендокринология, членове на Националното сдружение по детска ендокринология /БНСДЕ/ и треньори от Първа детска академия „Голдън Лайън“.

Лагерите са напълно безплатни за дете и един негов родител или настойник. Провеждат се в хотелски комплекс „Магура“, в непосредствена близост до единственото тектонско езеро в България - Рабиша.

В петдневния курс семействата ще получат практични знания за правилно хранене и дозиране на инсулин, за правилен контрол при физически натоварвания, приемане на сложни въглехидрати /вредни, но любими на децата храни/, ще научат как се работи със съвременните електронни сензори за следене нивата на кръвната захар и ще се запознаят със специфичното действие на различните видове инсулин.

За децата е разработена специална увлекателна програма, чиято цел е не само да осъзнаят в действие влиянието на спорта, емоциите и адреналина върху контрола на кръвната захар, но и да преживеят приятни моменти с близки хора в спокойна среда.

Лагерът ще се проведе през пролетната ваканция от 3-ти до 7-ми април 2022г.

Срокът за записване е 2-ри април на телефон: 0887 806086 - Герго Гергов - ръководител на националната кауза “България срещу диабета“. Местата са ограничени!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар