Translate

неделя, 27 март 2022 г.

Клиниката по неонатология на СБАЛАГ “Майчин дом” получи като дарение последно поколение кувьоз

Щедрото дарение се предоставя от Фондация “Докова и Доков за бъдеще”

 

 

Клиниката по неонатология получи щедро дарение от Фондация „Докова и Доков за бъдеще“ - кувьоз Air Incu, производство на ATOM Medical Corporation /Япония/ с микропроцесорно серово управление и контрол на температурата и влажността. Проф. Боряна Слънчева изказа благодарността си за предоставената животоспасяваща апаратура, с помощта на която вече повече от 40 години в България се спасяват най-малките пациенти на болницата. В момента в “Майчин дом” под грижите на екипа на проф. Слънчева са 35 предтерминно родени бебенца.

Една от темите, към които екипът на дарителите Фондация “Докова и Доков за бъдеще” е съпричастен, е подкрепата за недоносените бебета и конкретно подобряването на средата в неонатологичните отделения с цел предоставяне на най-добрата, съвременна грижа. Оказаната подкрепа има и лична мотивация – член на управителния съвет на фондацията Ана Тинева ражда преди по-малко от година третото си дете, което поради вродена пневмония прекарва две седмици в Неонатологичната клиника на СБАЛАГ „Майчин дом“. 

Учредителите на фондацията Ирина Докова и Владимир Доков застават зад идеята на Ана за подкрепа на неонатологичната болнична помощ. „Застъпваме се за правото на всяко новородено да получи най-качествена и съвременна медицинска грижа. Вярваме, че в СБАЛАГ „Майчин дом“ работят утвърдени специалисти, които спасяват живот и помагат на стотици бебета да направят най-добрия старт в живота, независимо от трудностите при раждане.“ Фондация Докова и Доков за бъдеще е новоучредена фондация, чиято основна цел е да привлече вниманието към важни теми и проблеми, като открито и ясно полага усилие за тяхното разрешаване чрез организация на различни инициативи и подкрепа на значими каузи.

В „Майчин дом“ всяка година се раждат близо 4 000 бебета, а средно всяко шесто от тях е недоносено. Високата концентрация на предтерминни раждания се дължи на високо-специализирания статут на болницата, която проследява патологични бременности и най-сложните случаи от цяла България.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар