Translate

сряда, 15 септември 2021 г.

Ученици от 7 до 12 клас се обучаваха безплатно на нови технологии в Девин

Най-изявените получиха стипендии и достъп до учебни електронни магазини

 

 

През първата седмица на септември ученици от 7 до 12 клас, техните родители и учители от различни
градове на България взеха участие в националната
SUPERлятна академия, която се проведе в Девин. Образователната инициатива се организира за поредна година от сдружение “Аз мога - тук и сега” и има за цел чрез модерни методи на обучение, които залагат на екипност, интердисциплинарност и работа по реални проекти, да развие знанията на учители и ученици в гимназиален етап на обучение в редица съвременни области. 

От 1 до 8 септември младежите имаха възможност да усъвършенстват своите познания в сфери като разработката на софтуер; уеб и графичен дизайн; реклама и маркетинг; креативно мислене; нови дигитални технологии; дигитално бизнес развитие и управление на проекти; game dev - разработка на видео игри. 

През годините академията е привлякла за лектори водещи професионалисти от света на IT, рекламния бизнес, визуалните изкуства и дизайна, които обединяват сили в помощ на малчуганите да развият потенциала си, да ги научат как да структурират идеите си и ще отворят за тях вратата към света на бизнеса. 

Децата взеха участие в SUPERлятната академия по отбори, а най-изявеният отбор в надпреварата получи възможност и занапред да упражнява придобитите знания и умения в реална среда. Гимназистите от отбора победител ще получат достъп до учебни електронни магазини, създадени на платформата електронна търговия CloudCart .

Допълнително eCommerce платформата CloudCart осигури 10 стипендии най-добре представилите се младежи от академията като стимул да продължават да работят упорито за развитието си. Водещият софтуер за електронна търговия финансира със стипендии младите таланти от страната, като част от политиката си за социална отговорност.

Обучението на участниците премина в два етапа. През първия те получиха основни познания по бизнес развитие и моделиране, маркетинг, креативност и нови дигитални технологии. По този начин учениците и учителите ще могат развият ценни умения за управление на бизнес проект.

Във втория етап от академията младежите бяха обучавани от водещи експерти според интересите, които са показали в първия етап. Крайната цел на всеки отбор беше да създаде проект за мобилно приложение или уеб проект, който да покрива стандартите на добрия дизайн и програмиране. 

Освен SUPERлятната академия, “Аз мога - тук и сега” имат и редица други инициативи, сред които са IT състезание за ученици от 7 до 12 клас по информационни технологии, информатика и визуални изкуства; поход на вдъхновителите, който среща ученици, родители и учители с успешни специалисти от разнообразни сфери, които са решили да живеят и да се развиват в България и състезание по чужди езици за ученици от 7 до 12 клас, изучаващи чужд език. 

CloudCart ще продължи да подкрепя сдружението в мисията му да подпомага и да насърчава трудолюбието и развитието на деца, юноши, младежи в областта на знанието, културата и изкуството. От компанията застават зад вярата, която изповядва “Аз мога - тук и сега”, че образованието е ключът към още по-добро бъдеще и към индивидуалното, социалното и устойчиво развитие. Затова занапред от eCommerce платформата поемат ангажимент да работят активно за ползотворно дългосрочно сътрудничество със сдружението и да вземат участие в бъдещи събития, организирани от него. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар