Translate

вторник, 3 ноември 2020 г.

Национален център за книгата и „Перото“ представят номинираните за литературните награди

Преводачи и автори се борят в пет категории за отличието, дело на скулптора Емил Попов

 

За шеста поредна година клуб „Перото“ и НЦК ще връчат Литературните награди „Перото“. От 2015-та година насам те се превърнаха в едно от най-авторитетните признания за писатели, поети и преводачи у нас. Наградата „Перото“ представлява статуетка, изработена от големия български скулптор Емил Попов. Церемонията по връчване на тазгодишното издание на наградите ще се състои на 6 ноември /петък/ от 17:00 ч. и ще бъде излъчена онлайн на официалната фейсбук страница на пространството.

По традиция награда „Перото“ ще получат творци с принос към българския литературен контекст, избрани сред номинираните в пет категории: „Детска литература“, „Поезия“, „Проза“, „Превод от български на чужд език“ и „Дебют“. Ще бъде връчена и Награда за цялостен принос. Селектираните заглавия са издадени в периода 1 юли 2019 г. – 30 юни 2020 г.

Според регламента на Наградите „Перото“ първоначално журито излъчва по шест автори и преводачи в категориите, сред които избира трима номинирани, а на церемонията на 6 ноември излъчва финалния победител.

Съгласно този регламент публикуваме първоначалната селекция от шестима номинирани във всяка от категориите. Наградата за цялостен принос ще бъде обявена по време на церемонията на 6 ноември.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар