Translate

сряда, 22 януари 2020 г.

Йордан Йовчев открива петия кръг от националния шампионат по стрийт фитнес на България


Най-добрите състезатели на България по street workout  ще се състезават на турнира в Сердика център

Тази събота, 25 януари, се подновява шампионатът на България по стрийт фитнес, който ще се проведе за трета поредна година в Сердика Център. Очакват се голям брой участници, които ще се състезават за своето място за финалите на Световния шампионат по стрийт фитнес /в категория над 16 години/ и за финалите за „Купата на София“ /в категории под 16 години/. Олимпийският ни медалист по спортна гимнастика Йордан Йовчев ще даде начало на петия кръг от националния шампионат Street Workout Bulgaria, организиран от клуба по гимнастика и стрийт фитнес и чийто президент е той.
Набирания с 32 кг., кофички с 48 кг. и клекове на един крак с 16 кг. добавена тежест са част от дисциплините, в които всеки може да участва. Записването стартира в 10.00 ч., а от 11.00 участниците ще се борят в два стила - фрийстайл и базови дисциплини. Специални категории ще определят и жените-шампиони, като състезанията ще се проведат без тежести.
Фрийстайл турнирът се състои от три кръга – първият е за импровизации от всеки състезател, вторият е батъл всеки срещу всеки, а третият е с 3 излизания с демонстрации по 45 секунди. Първите трима в категориите, съответно под и над 16 години, получават квота за големия финал на националния шампионат , който ще се състои през лятото.
От базовите дисциплини избрани финалисти ще имат правото да се състезават за отбора на България в Световния шампионат по стрийт фитнес.
Наемателите на магазини в Сердика Център осигуряват част от наградите за победителите в шампионата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар