Тя е по
идея на шеф Анатоли Колев, вицепрезидент на Българската асоциация на пицарите,
който ще бъде и кулинарният ѝ директор. Академията се казва „Трейнинг център
Робуста“ и ще предложи най-съвременното обучение от доказани професионалисти в
областта на пица, паста и модерна кухня.
В
центъра ще се провеждат обучения и курсове до 10 души при предварително
записване по дадени направления. Програмата започва в началото на февруари с
пица „Класика“. До края на месеца ще има и курс прясна паста, а през март –
отново пица.
Всички
подробности по програмата ще бъдат качвани във фейсбук страницата на центъра.
Ще има преференциални курсове за екипи на заведения и туристически обекти. Лекциите
са предназначени не само за хора от бранша, а и за любители кулинари, които ще
могат да се възползват от високото ниво на преподаване в академията.
Обученията
ще бъдат на теория и практика. Освен в споменатите области, в които ще обучават
шеф Анатоли Колев /майстор-пицар/, шеф Валентин Иванов – технологични процеси
на стария и новия свят в кулинарията и шеф Ивайло Диков /майстор-пицар/, ще има
гостуващи лектори по създаване на модерна кухня, сладкарство, суши, както и в
други области.
Трейнинг
център Робуста е оборудван с най-висок клас фурни и техника за приготвяне на
храна. Идеята му е да предложи най-модерните технологии и обучение като така
помогне на ресторантьорския и туристически бизнес да предлага правилно
качествения продукт, който имаме в страната.
--------
Шеф
Анатоли Колев завършва колеж в Лондон и дълги
години е главен пицар, главен готвач и шеф консултант в няколко лондонски
ресторанта. След завръщането си в България е консултант на верига ресторанти
„Стария Чинар“ и мениджър в Хорека – Инкофудс. Има собствена фирма за
консултации и обучения. Вицепрезидент е на Българската асоциация на пицарите,
член на Световната пица асоциация и почетен член на Руската пица федерация,
както и член на Британския кулинарен институт.
Шеф
Валентин Иванов работи
в София от 2001 г. Започва като готвач в някои от най-елитните ресторанти в
столицата. Четири години ръководи ресторант на остров Сардиния, Италия. Черпи
опит и от носителя на 2 звезди Мишлен Лина Саноли в собствения ѝ ресторант,
след което се връща в България, за да оглави бутиков хотел ресторант в Несебър.
Отново в чужбина, този път на корсиканския остров, работи като шеф готвач на
ресторант Aquarium като го извежда на 5-то място в трипадвайзора. Прибира се
отново в България, където оглавява още два висококласни ресторанта. Бил е шеф
готвач на Ала Карт ресторанти по 400-700 седящи места. Има собствена
консултантска фирма.
Шеф
Ивайло Диков работи в
сферата на ресторантьорството от 2004 г. Минал е през всички звена на бизнеса.
Голямата му страст се оказва пицата и хляба, с които се занимава последните
осем години. Работи и надгражда умения и технологични знания с най-добрите професионалисти
в България.
Няма коментари:
Публикуване на коментар