понеделник, 23 декември 2019 г.

Записи с участието на Соня Йончева и Il Volo в програмата на Новогодишния музикален фестивал


Две знакови имена от съвременната музикална сцена – българската оперна прима Соня Йончева и оперното поп трио Il Volo – са част от богатата програма на тазгодишното издание на Новогодишния музикален фестивал в НДК.
Запис на операта „Дон Карлос“ на Верди от откриването на сезона на Парижката опера при Бастилията на 10 октомври 2017 г., с участието на Соня Йончева като Елизабет ще можете да гледате на 29 декември от 17:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.
Българската оперна прима играе в компанията на тенора Йонас Кауфман и забележителното мецосопрано Елина Гаранча, която също дебютира в ролята на Принцеса Еболи. В спектакъла се включват баритонът Людовик Тезие и басът Илдар Абдразаков, а на диригентския пулт е Филип Жордан. Постановката е режисирана от провокативния полски режисьор Кшищоф Варликовски. Тенорът Йонас Кауфман, е един от най-търсените и слушани оперни певци на 21 век. Носител на престижни световни награди, свързани с музика.
На 30 декември от 18:00 часа, отново в кино „Люмиер Лидл“ ще можете да се насладите на концертния запис на световно известното оперно-поп трио Il Volo. Джанлука Джинобле, Иняцио Боскето и Пиеро Бароне изпълняват едни от най-популярните класически италиански, испански и английски песни, с които пленяват публиката от
от „Be my love “, до „La nave del olvido“ и „Arrivederci Roma“. Веднага след голямото им турне в Япония, Ню Йорк, Лондон, Москва и цяла Европа, включително и в България, продуцентите на трио Il Volo пускат по кината концертен запис на участието им в Матера – Европейска столица на културата 2019 като жест към техните многобройни фенове.


Няма коментари:

Публикуване на коментар