Translate

неделя, 21 юли 2019 г.

Кока-Кола ХБК лансира Costa Coffee на няколко пазара през 2020 г.


Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани – един от най-големите бутилировачи на Coca-Cola в света, планира да лансира Costa Coffee в поне 10 от своите 28 пазара през следващата година, сред които България, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Русия и Швейцария. Това ще отговори на широк кръг от потребностите на потребители и клиенти в множество канали и поводи, в съответствие с визията на Кока-Кола ХБК да бъде водещ 24/7 партньор в напитките.
„Това е страхотна възможност, която ще създаде истинска добавена стойност за нас и нашите клиенти.Включването на толкова силен бранд като Costa Coffee в нашето портфолио ще ни позволи да покрием повече поводи за консумация, да партнираме още по-пълноценно с нашите консуматори във всички канали и да подсилим усилията си да адресираме всеки повод за консумация през деня. Нашата добре установена инфраструктура, процеси и опит в дистрибуцията на кафе ни дават увереност, че ще се справим с тази вълнуваща възможност “, каза Зоран Богданович, Главен изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК.
Кафето е една от най-доходоносните и бързо растящи по отношение на приходи и печалба сфери в областта на напитките. Това е многомилиардна категория на 28-те пазара на Кока-Кола ХБК, която се очаква да расте с 4% на годишна база.
The Coca-Cola Company придоби Costa Coffee през януари 2019 г., като компанията ще се фокусира върху разширяване на предлагането на вендинг и готовите за консумация (ready-to-drink) продукти. Costa Coffee е водещата компания за кафе в Обединеното кралство, със силно присъствие в Европа, Азия, Близкия изток и Африка.
“Щастливи сме да си партнираме с Кока-Кола ХБК, за да достигнем до повече консуматори с нашето страхотно кафе. Това ново споразумение е пример за това как Costa Coffee помага на Coca-Cola да стане компания с пълно портфолио от напитки“, допълни Дженифър Мен, президент Global Ventures в The Coca-Cola Company.

Няма коментари:

Публикуване на коментар