Translate

вторник, 26 септември 2017 г.

Тиквеник с рекордни размери раздават в Севлиево тази година за празника на тиквата



“Фиеста по тиквено време” събира туристи от цял свят от 12-ти до 15-ти октомври




Тринадесетият празник на тиквата ще протече под мотото „Фиеста по тиквено време“ и тази година включва, освен традиционни изяви, много нови нови инициативи, създаващи настроение и разнообразни емоции.
В неповторимата и вдъхновяваща обстановка на Архитектурно-възрожденския комплекс „Дандолови къщи” малчуганите ще могат да творят в атмосфера на смях и добро настроение, както и да се включат в забавното ателие „Тиквени цветни фантазии”, подготвено специално за празника от екипа на Историческия музей в Севлиево.
На причудливи тикви, приложни творби и рисунки ще се насладите по време на изложбите „Тиквени фантазии” и „Тиква най-най-...”, които ще бъдат експонирани във фоайето на Община Севлиево, а спектакълът „Приказка за тиквата”, подготвен с много любов и ентусиазъм от преподаватели и възпитаници на детските заведения в общината и този път ще покаже колко гостоприемни и  талантливи са севлиевци.
През 2017 г. в „Столицата на тиквата” за пръв път ще се проведе танцова фиеста, в която гост-изпълнители ще представят специфични танци от Бразилия, Испания, Индия, България, Русия, Китай, Япония и Америка. Посетителите на празника ще имат уникалната възможност да потанцуват в ритмите на Еквадор, Колумбия, Перу и Карибите.
На 14-ти октомври, когато Севлиево чества Деня на града, програмата ще започне с празнична света литургия по повод Петковден в църковните храмове. На площад “Свобода” тържествено ще се издигне знамето на града, а малко по-късно в заседателната зала на Общинския съвет - Севлиево ще бъдат връчени почетните отличия на заслужилите жители на града.
След церемонията програмата продължава под мотото „В един град, в един ден, всичко ще бъде танц“. В центъра на града, на специално обособени сцени и арт ателиета по фламенко, индийски и латино танци, зумба, въздушна йога, китайски занаяти, въртене на пой и др,, желаещите да научат тънкостите на екзотичните танци ще имат тази възможност.
Танцовата фиеста ще продължи с традиционното за празника шествие по улиците на града, с водещ – Ненчо Балабанов. Вечерта на площад „Свобода” Калин Вельов, Весела Морова и „Амазония Денс Проджект“ ще пренесат бразилската екзотика в Севлиево. Програмата ще продължи с концерт на група Конкурент и група „Вакали“.
Тази година за първи път по време на празничните дни ще се проведе благотворителна инициатива в подкрепа на деца и младежи в неравностойно положение. Билетите за томболата са на стойност 1 лв. и ще могат да се закупят на 14-ти октомври от специално обособен кът в центъра на града, а печелившите ще бъдат изтеглени още същата вечер.


Всички средства, събрани от томболата ще бъдат дарени за закупуване на храна, дрехи и обувки на нуждаещите се деца и младежи.
На 15-ти октомври фиестата продължава с пъстро „Тиквено парти“, очаквано с нетърпение от любителите на тиквени изкушения. Шеф Андре Токев ще награди участниците в кулинарната изложба и ще зарадва публиката с професионалното си представяне. Гостите на празника ще имат възможност да опитат от тиквеника - рекордьор, приготвен от севлиевските ресторантьори. За доброто настроение на публиката ще се погрижат съставите при Детски комплекс - Севлиево, Детски фолклорен ансамбъл Развитие”, вокална група “Децата на Севлиево” и група Up stream voices.


В дните от 12-ти до 15-ти октомври се провежда и Севлиевският есенен панаир-неизменна част от празниците на града, в чиято весела част ще се включат Крисия Тодорова, Радостина Паньова, Глория и Иван Дяков.


Няма коментари:

Публикуване на коментар