Translate

вторник, 25 юли 2017 г.

Пациентът със синдром на Гилен- Баре в Бургас вече ходи




35-годишният Ангел Турлаков, диагностициран с редкия синдром на Гилен- Баре, след две седмици лечение в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, вече е на крака и макар, че все още върви с проходилка се подобрява с всеки ден.
Турлаков бе диагностициран с остър възпалителен демиелинициращ полирадикулоневрит тип Гилен-Баре след като усеща изтръпване на крайниците, което се засилва за няколко дни. Моментът, в който разбира, че е време да иде на лекар, идва когато вдигайки двегодишното си дете, усеща  сериозна слабост в ръцете. Заради друго неврологично заболяване, Ангел има доверие на  началника на неврологичното отделение в университетска болница „Дева Мария“- д-р Цветана Асеникова и не се колебае да се обърне отново към нея. Рядкото и много сериозно заболяване е разпознато веднага и след редица изследвания, диагнозата е поставена.
Лечението, което му определят в болница „Дева Мария“ е скъпоструващо, но дава резултат още след първата седмица. С общи усилия на екипите в отделенията по неврология и това по анестезиология и интензивно лечение, започналата парализа на тялото е стопирана и пациентът е стабилизиран. Две седмици след тежката диагноза младият мъж ходи самостоятелно и прави планове за бъдещето. Ангел Турлаков благодари на екипа на университетска болница „Дева Мария“, който е  бил неотлъчно до него в най-тежкия момент в живота му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар