сряда, 3 май 2017 г.

Coca-Cola 750 мл. - „Продукт на годината“ в категория „Безалкохолни напитки“


Иновативната стъклена бутилка заВръщане, която Coca-Cola внесе в домовете ни, все още е уникална в света


Coca-Cola 750 мл. беше обявена за победител в първото издание на престижния международен конкурс „Продукт на годината“ 2017 в България. Потребителите, взели участие в изследването, посочиха Coca-Cola от 750 мл. като най-иновативен продукт в категория „Безалкохолни напитки“. Революционната стъклена бутилка Coca-Cola заВръщане беше разработена и лансирана специално за нашия пазар през 2016 г. и към момента е уникална в света. Тя предоставя възможност на потребителите да отнесат в дома си емблематичната стъклена бутилка Coca-Cola, но в семейна разфасовка и на достъпна цена.
 По данни на компанията в България през изминалата година 1/3 от новите домакинства, в които е влязла Coca-Cola, са избрали именно иновативната стъклена бутилка от 750 мл. Компанията инвестира 5 млн. лева в изграждане на поточна линия за производство на бутилката, като тя продължава да е иновация не само за Системата на Coca-Cola, но и за цялата категория на газираните напитки у нас.
С нейното лансиране компанията дава още една възможност за консумация на продукта вкъщи, предлагайки вече три различни опаковки, подходящи за нуждите на малки, средни и големи домакинства: 750 ml, 1,25 L и 2 L. Механизмът „заВръщане“ е част от цялостната стратегия за опазване на околната среда на компанията, която планира в бъдеще все повече от продуктите на Coca-Cola в България да предлагат тази възможност.
В световен мащаб, продукти на Coca-Cola са спечелили над 20 пъти престижната награда от 2006 година насам. Сред носителите на титлата, познати и на нашия пазар, са Sprite във Великобритания и САЩ, Cappy в Полша, Cappy Pulpy в Румъния, Coca-Cola Zero в Малайзия и Испания и други.
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар