Translate

понеделник, 13 март 2017 г.

Най-новата инициатива на Лидл България – “Lidl – за твоето дете“ отбеляза своя официален старт



с близо 2 000 деца и родители и множество забавни работилници по здравословно хранене, спортни приключения и загадки в детски научен център „Музейко“.
“Lidl – за твоето дете“ включва серия от активности в три основни и важни области – здравословното и балансирано хранене, спорта и активния начин на живот и образованието и развитието на талантите. С тази своя инициатива компанията си поставя две основни цели – да допринася за пълноценното и здравословно израстване на децата, както и да бъде полезна на самите родители в грижата им за тях.
Партньори на инициативата са организации с доказана експертиза и успешен опит във всяка от сферите, в които Лидл България ще насочи своите усилия. С помощта на детски научен център Музейко компанията ще работи в посока развитие на талантите, като заедно ще се грижат да провокират у децата желанието да придобиват нови и различни знания. В сферата на образованието ключов партньор на инициативата ще бъдат „Заедно в час“, с които ще се работи в посока качествено образование, повече образователни възможности за учениците и подкрепа на онези млади и талантливи хора, които искат бъдат новото поколение учители.
В областта на спорта инициативата ще си партнира със сдружение „БГ Бъди активен“, с помощта на които ще обединят усилията си за повишаване физическата активност сред децата и повече условия за спорт и активен начин на живот. Специален гост бе и едно от най-успешните и доказани волейболни имена у нас – Владо Николов, който ще бъде важен посланик и радетел на идеята за повече спорт за децата.
Успоредно с образованието, спорта и развитието на талантите, Лидл България ще надгради и своя проект за здравословно и балансирано хранене – „Кулинарно междучасие Манджицу“, което компанията реализира през последните две години.
„Вярваме, че общуването с децата, времето, прекарано с тях, както и тяхното здраве и правилно израстване са онези важни неща, които осмислят живота ни. Затова една от ролите ни като отговорен бизнес е да спомагаме за грижата за децата именно като един от най-важните фактори за нашия пълноценен начин на живот“, сподели Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на Лидл България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар