Translate

понеделник, 13 март 2017 г.

Стартът на шестото издание на „Купата на Coca-Cola“ дадоха футболисти и музикални звезди



Отборът-победител в между училищния футболен турнир ще замине на спортен лагер във футболната база на „Спортинг“ Лисабон 

Министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева, съветникът й Емил Костадинов, зам. кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов и футболистът Велизар Димитров подадоха футболната топка на отбора на 140 СУ като символичен старт на инициативата „Купата на Coca-Cola“, която се организира за шеста поредна година. По време на официалното откриване на „Купата на Coca-Cola“ подкрепата си към инициативата изразиха и любимите музикални звезди на тийнейджърите – Михаела Филева и братята Пламен и Иво. Те, заедно с футболния отбор, познат от виртуалното пространство „Играчи FC“, направиха няколко оспорвани разигравания срещу вицешампионите в „Купата на Coca-Cola“ от 2016 г. - 140 СУ „Иван Богоров“, гр. София.
На събитието беше обявена и голямата изненада за феновете на FIFA тази година - те ще имат възможност да се включат в специално организиран турнир, който ще се провежда във всеки град паралелно с мачовете на зеления терен. В него напътствия ще дават играчите Станислав „WickyBG” Чакъров, Persi Army и Ицака, а победителят в играта ще замине за най-голямото изложение в Европа за забавления и интерактивни игри Gamescom в Кьолн, Германия.
Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България и Стоян Иванов, генерален директор на Кока-Кола България, поздравиха всички участници, които тази година се очаква да бъдат рекорден брой - над 16 000 ученици от общо 334 училища в страната.
През 2017 г. футболният турнир за ученици между 12-14 години ще бъде по-мащабен от всякога, като предстои да обхване две нови области, в които ще се проведат регионални футболни турнири – Враца и Кърджали. С тях общините, които ще завладее футболната надпревара, стават 10 – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. Най-добрият отбор от десетте региона ще има неповторимия шанс да посети базата на „Спортинг“ Лисабон и да бъде трениран от специалистите на европейския гранд.
Освен на незабравими футболни емоции, тазгодишното издание на „Купата на Coca-Cola” ще поднесе множество интересни моменти и за всички присъстващи на финалите във всеки град. Те ще могат да се включат във вълнуващи игри и забавления със страхотни награди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар