Translate

понеделник, 27 февруари 2017 г.

Съоснователите на софтуерната компания Chaos Group - Петър Митев и Владимир Койлазов разрастват екипа си в България



 Компанията търси специалисти, които ще имат възможността да работят над технологиите, използвани при създаване на специалните ефекти на филми като Game Of Thrones и Iron Man

Софтуерната българска компания Chaos Group е световен лидер в технологиите, свързани с компютърна графика, които помагат на творци и дизайнери да фотореалистични изображения, неразличими от реалността, както и анимации и виртуална реалност, подходящи за дизайн, телевизия и игрални филми. Освен в киното софтуерната програма V-Ray се използва и в архитектурата, дизайна, автомобилната индустрия и др.
Компанията се специализира в областта на рендъринг на физически обекти и симулационен софтуер, който ежедневно бива използван от най-добрите дизайнерски студиа, архитектурни фирми, рекламни агенции и компании за визуални ефекти по цял свят.
Изпълнителният директор и съосновател на Chaos Group Петър Митев обяви, че наградата е голямо отличие, което говори за качеството на техния софтуерен продукт.
„Вдигнахме летвата твърде високо. Това означава, че оттук нататък ще работим още, и още, и още много по-добре. Ние не преставаме да се развиваме и да разкриваме нови хоризонти в индустрията за визуализация”, каза той.
По думите му компанията ще търси нови специалисти за екипа си в България.
„В момента екипът ни в България наброява над 200 души. Продължаваме да търсим нови специалисти от различни сфери – освен програмисти, към екипа прибавяме  продуктови мениджъри, 3D специалисти, специалисти по осигуряване на качеството, хора с мениджърски опит за управление на дивизии в компанията, специалисти по маркетинг и продажби и др. Гордеем се и с нашата стажантска програма, с която даваме шанс на млади таланти в програмирането и 3D визуализацията да се развият и останат при нас,“ съобщи Митев.
Съоснователят на компанията и главен технически директор Владимир Койлазов беше отличен през месец януари с най-престижната награда в киноиндустрията – награда на
Академията за цялостен принос в категорията „Наука и високи технологии“ за „оригиналната концепция, дизайн и прилагане на технологията V-Ray“. Наградата се присъжда на новатори, чиито „изобретения допринасят значително за качеството на кино-продукциите.
„Бих искал да използвам възможността да благодаря на всички от екипа ни, с които през годините (вече 15) създадохме и усъвършенствахме V-Ray и без чиито усилен труд нямаше да постигнем този успех“, сподели Койлазов.
Двамата програмисти бяха единодушни, че няма по-голяма радост и удовлетвореност от това да видиш проектите си, колко са цветни, атрактивни, многокомпонентни, преди да излязат на бял свят. Те подчертаха,че работят в много тесни отношения с много водещи технологични световни гиганти като Google, Ikea, Autodesk, Microsoft и др.
А кредото им е – бързо, надеждно решаване на техническите проблеми на своите клиенти и кратък цикъл на софтуерната разработка.
Те споделиха,че възнамеряват инициативата им за безплатно обучение да я придобие международен характер.
---
Chaos Group е основана през 1997 г. и има офиси в София, Лос Анджелис, Балтимор, Сеул и Токио, с над 100 хил. клиенти и над 250 дистрибутори.
Повече за технологията V-Ray:
От архитектура и дизайн до визуални ефекти в киното и телевизията, най-използваната технологията за рендъринг в света е V-Ray. Технологията помага на творци и дизайнери да визуализират своите шедьоври вече над 15 години, разширявайки границите отвъд обикновените изображения, анимация и виртуална реалност. Технологията V-Ray е използвана в над 150 игрални филма от 2002 г. насам, включително хитови филми като „Доктор Стрейндж“ (Doctor Strange), „Дедпул“ (Deadpool), поредицата „Игра на тронове“ (Game of Thrones”) и много други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар