Translate

понеделник, 27 февруари 2017 г.

Безплатното Училище за родители на болница „Софиямед“ продължава и през пролетта



Обновената програма с лекции на топ специалисти в областта на акушер-гинекологията, неонатологията и педиатрията стартира на 1-ви март, а лекциите по традиция се провеждат всяка сряда в Конферентната зала на болницата от 15:00ч.
И в тази сесия от безплатни лекции бъдещите майки и татковци имат възможността да чуят съветите на изявени специалисти за най-важните аспекти от  бременността, раждането и отглеждането на новороденото. Те ще могат да се упражняват на практика върху специална кукла бебе как да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират.
До края на месец март те ще могат да се информират по темите: Физиологична (нормална) бременност и раждане; Оперативно раждане – методи; Раждане-нормално или секцио? Предпоставки, недостатъци, митове, която ще бъде водена от изявения акушер-гинеколог и началник на АГ отделението в УМБАЛ „Софиямед“ д-р Валери Нецов.
През предстоящите пролетни месеци бъдещите родители могат да коментират със специалистите от лечебното заведение и темите: Подготовка за раждането- техники на дишане и релаксация по време на нормално раждане, поведение в предродилна и родилна зала и Обезболяване на раждането.
Програмата на безплатното Училище на „Софиямед“ продължава до 31-ви май 2017г. с теоретични и практически теми със съвети за първите мигове на новороденото след раждането- първите грижи за него у дома, физиология на лактацията, здравословно захранване и преходно хранене, имунизационен календар, най-честите здравословни проблеми през първата година от живота на детето.
Акцент в новата програма ще бъдат отново лекциите с практическа насоченост като подготовката за раждането, където акушерки упражняват заедно с бременните техники за дишане и релаксация по време на нормално раждане. Какви са първите грижи за новороденото у дома бъдещите родители също могат да видят на практика, благодарение на специална кукла бебе, на която лекторите в Училището демонстрират как се сменят памперси, как и при каква температура се къпе бебето, как се почиства пъпчето, как да се преоблича новороденото. В специална лекция бъдещите майки се учат и как да кърмят правилно.
Преди началото и след края на всяка лекция бъдещите родители могат да посетят Отворените врати в Отделението по акушерство и гинекология, и неонатология, за да разгледат условията и да се запознаят лично със специалистите.
Партньори на Училището за родители са едни от водещите утвърдени марки козметика за грижа за кожата на новороденото и майката, както и за бебешки принадлежности и играчки .

Няма коментари:

Публикуване на коментар