За
втора година България ще е домакин на Балканската кулинарна купа - единственото
по рода
си международно кулинарно състезание, организирано от Българска
асоциация по карвинг и Автентични български вкусове ООД, което ще се проведе от
13 до 15 май в Свети Влас.
Състезанието
има за цел да е трибуна на тенденциите в приготвяне и поднасяне на храната в
хотелите и ресторантите, както и за обмен на знания, идеи и нови кулинарни
техники, които да насочат вниманието към вкуса, визията и начина на поднасяне
на едно ястие. В хотелиерския, ресторантьорския и туристическия бизнес
най-важно е впечатлението, което ще остане у клиента. От това зависи той дали
ще се върне отново, дали ще препоръча заведението и дали ще посети страната
втори път.
В
отборната индивидуална надпревара черпаци ще вихрят участници от Англия,
България, Испания, Италия, Македония, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия,
Тунис, Хърватия, Южна Корея, Япония и др.
По
покана на организаторите в събитието ще вземат участие, демонстрирайки своите
умения, известни шеф готвачи от ранга на:
Oier
Biritxinaga Lauzirika (Corporate Chef - Fagor – Испания) – „Значението на
машината за приготвянето на здравословна храна”,
Junichi SAWANO (от
Япония – представител на Кикоман за цяла Европа) – „Суши – докосване до
японската храна и култура”
Ради Стамболов и Боби Екзархов (България) – с една
незабравима презентазия на атрактивно приготвяне на сладки изкушения с много
настроение
Жоро
Иванов (от България – представител на „Евро-Ток България“ и вицепрезидент на
„Евро-Ток Интернационал“) - едно от водещите имена в българската
кулинария
Ще
бъдете изненадани и от прекрасните кулинарни предложения и тайни в приготвянето
на здравословната храна на:
Андрей
Стоилов – председател на Българска асоциация на професионалните готвачи
(БАПС) и организатор на Национална кулинарна купа - Пловдив
Тони
Иванов – Шефс Клуб Стара Загора
Петър
Йоргов – Българска асоциация за кулинарна култура (БАКК) – Варна
и
други представители от кулинарните асоциации, сдружения и клубове в България.
Няма коментари:
Публикуване на коментар