Translate

петък, 7 март 2014 г.

Звезди представиха “Зовът на кукувицата” с първата по рода си криминална премиера



Публиката отсъди кой е убиецът на база улики и свидетелски показания



В Champagne Room Art Club актьорите Кирил Ефремов и Йосиф Шамли, текстописецът и певица Гери Турийска, рапърът-политик Ghettoman и рок звездата Тома Здравков вдъхнаха живот на петте най-колоритни персонажи от романа на Робърт Галбрейт-“Зовът на кукувицата”. 
Разследването беше водено от „главен детектив“ Кирил Ефремов, който влезе в ролята на Корморан Страйк (ветеран от войната в Афганистан, наскоро зарязан от годеницата си и принуден да живее в офиса си) и изключително находчивата и интелигентна негова помощничка Робин - Гери Турийска.

В ролите на главни заподозрени се превъплътиха актьорът Йосиф Шамли (Джон Бристоу – адвокат и доведен брат на Лула Ландри), рапърът-политик Ghettoman (Дийби Мак  - рап звезда и бивш престъпник, вманиачен фен на Лула) и рок звездата Тома Здравков (Еван Дъфийлд – рок звезда и приятел на Лула Ландри).
Криминалната история буквално оживя пред гостите, които също бяха въвлечени в разследването. Всеки присъстващ получи уникална улика – цитат от книгата, след което чуха свидетелските показания умело пресъздадени от участниците на сцената. В последствие, докато се наслаждаваха на специалната селекция от британска музика и пунш, присъстващите само разплетоха мистерията около убийството на Лула Ландри и определиха чие алиби е най-неправдоподобно.
Сред гостите на ункалното събитие бяха Биляна Петринска, Камен Алипиев, Ясен Козев, Ваня Щерева, Богдан Русев и много други почитатели на криминалните романи.
Един от присъстващите, разкрил кой е убиецът в разследването си тръгна с новия роман “Зовът на кукувицата” - подарък за добрия нюх от издателство “Колибри”.
----------
„Зовът на кукувицата“ е вълнуващ детективски роман, който потапя читателите в атмосферата на съвременен Лондон, с разнообразните му социални прослойки и живот на високи обороти. Книгата, която се чете на един дъх, проследява изпълненото с неочаквани обрати разследване на смъртта на любимката на Великобритания – моделът Лула Ландри, трагично загинала при подозрителни обстоятелства.
Преводът на българското издание е на Надя Баева.
Робърт Галбрейт e псевдоним на един от най-продаваните автори в света – Джоан Роулинг.
 




Няма коментари:

Публикуване на коментар