Translate

сряда, 13 ноември 2013 г.

"Киномания" вече има официален профил в сайта за видеосподеляне Vbox7.com



На 14 ноември започва тазгодишното, 27-о поред, издание на филмовия фестивал "Киномания"Цените са от 10 и 12 лв., а за пенсионери и учащи – 8 лв. В програмата му са включени 70 филма и ако не можете да изберете кои от тях да гледате, Vbox7.com идва на помощ.
В официалния профил на "Киномания" в сайта за видеосподеляне - Vbox7.com/Kinomania, ще намерите трейлърите на всички филми, представени на фестивала.А сред тях са най-новите и атрактивни заглавия за последните две години, непоказвани у нас досега, както и класически ленти на великани в киното като Федерико Фелини и Робърт де Ниро.
Три кулинарни филма ще радват зрителите на тазгодишната "Киномания", а прожекциите ще са придружени с ястия, подобни на тези, които се приготвят в съответния филм.
Селекцията включва „Изискана кухня” (Haute Cuisine) на режисьора Кристиан Венсан, създаден по истинската история на личната готвачка на президента Франсоа Митеран.Филмът е за упоритата Ортанз, която се утвърждава в работата си благодарение на несломимия си дух и спечелва сърцето на президента с автентичността на рецептите си, въпреки клопките, които крият коридорите на властта.
Сладко-киселият „Любов и лимони” (Love and Lemons) пък ще ни запознае с историята на Агнес, която рискува всичко, за да отвори собствен ресторант, но катастрофалното начало я принуждава да омайва сприхавия си съсед Давид, който всъщност е взискателен кулинарен критик, пишещ под псевдонима Лола.Шведската продукция е на режисьора Тереза Фабик.
От „Киномания” са приготвили и „Меню за дегустация” (Menú degustació) на режисьора Роже Гуал, разказващ за най-прочутия ресторант в света – „Чакула“, на който предстои да затвори врати завинаги. Този факт събира бившата семейна двойка Марк и Ракел, ексцентрична ирландска вдовица, самотен мъж, новият приятел на Ракел и двама японски бизнесмени, опитващи се да спечелят вниманието на главния готвач.
Всички прожекции за кулинарните филми са в зала 3 на НДК. Цената на куверта е 25 лв. Може да си купите и редовен билет на цена от 10 лв., а на прожекцията ще получите комплимент – чаша вино. Билетите се продават в новия билетен център на НДК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар