Translate

четвъртък, 2 август 2012 г.

Парализирана жена роди здрави близначки

34-годишната Антоанета Карагюрова от от Павликени, която е парализирана, след катастрофа в началото на март т. г., роди със секцио здрави близначки. Жената е приета в болница, където лекарите откриват, че е бременна в четвъртия месец.
Заради прекъсната част от гръбначния мозък тя е парализирана и медиците очаквали да абортира. И макар случаят да е особен и рисков, екип от лекари и медицински сестри от няколко отделения на търновската болница впрягат сили да й помогнат да износи бебетата. Докато трае бременността, Антоанета е под постоянно наблюдение от екип, начело с директора на търновската болница д-р Людмил Гецов.
Терминът и бил 26 август, но особеното й положение наложило по-ранно раждане. Антоанета получила контракции, но не ги усетила заради парализата, която я прави безчувствена. Мониторите обаче ги хващат и гинеколозите решават раждането да бъде изместено с месец напред. Със сложната операция се заел опитен екип от лекари начело с гинеколожката д-р Теменужка Цочева.
Близначки Рая и Даниела са добре, но заради по-ниското им тегло от 1300 и 1600 грама ще останат в кувьоз, докато наддадат до 2,5 килограма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар