Translate

вторник, 27 септември 2011 г.

"Софарма" отворя завод за твърди лекарствени форми в Р. Сърбия

Инвестицията е съвместна със сръбската компания "Иванчич и синове", в която "Софарма" е мажоритарен акционер.  
В изграждането на завода  са инвестирани 8 милиона евро и в него ще  работят  120 човека. С това българската фармацевтична компания "Софарма" Софарма АД прави още една стъпка към осъществяване на програмата си да се превърне в значим регионален производител на фармацевтичния пазар. 
На  откриването на 28.09. 2011 г.  се очаква да присъстват здравните министри на Република Сърбия и Република България, както и други официални лица от страната домакин.
Заводът в Сърбия е разширяване на мощностите на "Софарма" и не се предвижда изнасяне на производство от българското предприятие, поясниха от фармацевтичната компания, която в края на миналата година започна строителството на завод за таблетки и в София. 
Той трябва да бъде готов в средата на 2012 година. При пълно натоварване в него ще бъдат заети 420 души, а очакваната инвестиция в него е 70 млн. лв.
За осемте месеца на годината до края на август дружеството има увеличение на продажбите на балканските пазари, в Русия и Украйна.  
В края на юни продажбите на "Софарма" и дъщерните му дружества са общо 318.3 млн. лв., с 13% ръст спрямо същия период на миналата година. Консолидираната печалба е 21.4 млн. лв. при 26.3 млн. лв. година по-рано. Причина за по-слабия финансов резултат е увеличението на разходите, включително тези за материали и заплати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар