Translate

четвъртък, 6 април 2017 г.

С новите проекти в с. Водица ще се инвестира в децата



В село Водица, област Търговище, след три десетилетия мълчание, часовникът - символ на селото официално бе повторно открит. Ремонтът на механизма и на цялата къща с часовниковата кула отне повече от 6 месеца и над 130 000 лева, финансирани от фонд „Хелън Ринкър Ашли”. За откриването пристигнаха г-н Тед Харт, изпълнителен директор на КАФ Америка (CAF America) и г-жа Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация  BCause („Помощ за благотворителността в България”).
От 2011 до 2016 година досега в селото и региона са инвестирани над 800 000 лева от Фонд „Хелън Л. Ринкър Ашли” и са осъществени над 15 проекта – за подобрение на обществени сгради, за сигурността и средата, и за развитието на хората. Голяма част от идеите са на жителите на село Водица. Сред тях са ремонти в село Водица на детската градина, училището, читалището, здравния пункт, пенсионерския клуб, поставяне на автобусна спирка, камери за видеонаблюдение, подмяна на част от водoпроводната мрежа, финансиране на културни събития, обучения на учители и ученици, етнографско проучване и други.
През 2014 година със средства на Фонда бе създаден Център за обучение и предприемачество „Ринкър”. Целта му е да насърчава образованието и ученето през целия живот и да подкрепи предприемачеството и бизнес развитието в България.
Новите проекти, финансирани от фонда, ще се фокусират върху децата и младежите. Предстоят дейности в училището и детската градина, нови детски и младежки академии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар