Translate

петък, 26 октомври 2012 г.

Електронното портмоне GLOBUL iPay - гъвкаво и сигурно управление на пари в реално време

За целта не е необходимо да разполагате с банкова сметка. 

GLOBUL iPay позволява заплащане на стоки и услуги в търговски обекти, пазаруване в интернет, теглене на пари в брой на банкомат, плащане на комунални сметки и бързо изпращане на пари от един потребител на друг.

Услугата от ново поколение е разработена в сътрудничество с Интеркарт Фaйнанс АД,първото лицензирано дружество за електронни пари, съгласно Директивата за Електронни Пари (2009/110/ЕО) и лицензирана платежна институция, съгласно Директивата за Платежните Услуги (2007/64/ЕО), което е пълноправен член на MasterCard, VISA и SWIFT,  и представлява иновативен платежен инструмент, който може да бъде използван за заплащане на стоки и услуги в търговски обекти със знака на MasterCard навсякъде по света.

За да използва услугата GLOBUL iPay, е необходимо клиентът да посети някой от обозначените магазини на GLOBUL и GERMANOS и да заяви откриване на електронно портмоне с издаване на ко-брандирана карта GLOBUL iPay MasterCard, чрез която има денонощен достъп и пълен контрол над своите средства, през мобилния си телефон - чрез специалното приложение iPay Mobile или чрез SMS, както и онлайн през своята персонална страница в сайта www.ipay.bg. Добавянето на средства в електронното портмоне GLOBUL iPay е възможно чрез внасяне на пари в брой в обозначените магазините на този мобилен оператор, както и чрез банкова дебитна или кредитна карта, регистрирана в личната страница на клиента на www.ipay.bg или в мобилното приложение iPay Mobile, като добавените средства са достъпни моментално. Изтеглянето на приложението iPay Mobile е безплатно, като за момента се предлага на потребителите на iPhone, а в скоро време ще бъдат предложена и версия за Android.
При зареждането на електронното портмоне чрез банков превод или електронно банкиране, средствата са налични до три работни дни след превода. Чрез електронното портмоне GLOBUL iPay всеки потребител може да изпрати пари на всеки - лесно и удобно от всяка точка на света, от мобилното приложение или чрез SMS, както и от персоналната си страница в www.ipay.bg. Необходимо е единствено да знае мобилния телефонен номер на получателя, a изпратените средства са достъпни веднага. Персоналната страница на потребителя на електронното портмоне GLOBUL iPay в www.ipay.bg или специалното мобилно приложение iPay Mobile предлагат информация за наличните средства, история на извършените транзакции и възможност за ограничаване на всички или отделни операции с тях, както и опция за изпращане на пари до друг потребител или заплащане на сметки за комунални услуги.
Освен лесна и удобна, GLOBUL iPay е изключително достъпна и евтина за използване услуга: активирането на електронното портмоне GLOBUL iPay е безплатно, не се заплащат никакви месечни или годишни такси за администрация и поддръжка, плащанията за стоки и услуги в търговски обекти или онлайн, както и получаването на средства също са без такси, а таксата за изпращане на пари е само 20 стотинки. Потребителят заплаща единствено еднократна промоционална такса за издаване на ко-брандираната карта GLOBUL iPay MasterCard от 3 лв.
 

VAIO Т 13 ултрабук от Sony поставя докосването до екрана в основата на вашата работа с компютър



Ярки, чувствителни на докосване на екрана дисплеи, доминират в последната колекция VAIO







Използващи мощния Windows 8, най-новите модели VAIO за есента правят работата и забавлението невероятно интуитивни - без значение дали си почивате у дома или сте на път.
Чувствителността на екрана при допир и елегантността се съчетават прекрасно във VAIO T серия 13, който е изработен от първокачествени материали като магнезий и алуминий. Реагиращ на докосване, този стилен ултрабук обединява чувствителен 33.7cm (13.3")сензорен екран с процесорIntel® Core™i5 от най-ново поколение и скоростен SSD твърд диск за съхранение на данни. Работете и се забавлявайте лесно и интуитивно: прелиствайте без усилие страници в интернет, работете с документи и разглеждайте вашата медийна колекция - всичко това усъвършенствано за работа с докосване с Windows 8.Работете още по-ефективно с функцията Бързо събуждане+ Eco: просто отворете капака на лаптопа и той ще се активира и ще бъде готов за работа за секунди.
Новият компютър със сензорен екран VAIO Т серия 13 ще бъде пуснат в продажба в края на октомври 2012г. на цена от 2099лв.




Модел
SV-T1312V1E
Процесор
Intel® Core™ i5-3317U
Операционна система
Windows 8
Памет
4GB DDR3L 1600MHz SDRAM
Твърд диск
128GB SSD
Екран
33.7cm (13.3”) дисплей  (1366 x 768)
с широкоекранно (16:9) съотношение; капацитивен сензорен екран
Графична карта
Intel® HD Graphics 4000
Други
WLAN 802.11b/g/n; Bluetooth® Ver. 4.0 + HS; USB 3.0 (x1), USB 3.0 с USB зареждане (x1); HDMI/VGAизход; стерео говорители сxLOUD™;
Размери (ДxВxШ)
Прибл. 226 mm x 19 mm x 323 mm
Тегло
Прибл. 1.66 kg (със стандартната приложена батерия)

 Моля, посетете VAIO laptops за по-подробна информация.

VAIO Duo 11-с едно движение от многофункционален РС в таблет


Супертънкият и лек VAIOTMDuo 11 е хибриден ултрабук с  удобството на таблет


  •          Приплъзваща се клавиатура отSony комбинира продуктивността на многофункционалния компютър. Дизайнът Surf Sliderпреобразува Ultrabook™компютър в таблет, само с едно движение. Можете удобно и прецизно да пишете на ръка с помощта нацифровата писалка;
  •          29.4cm (11.6”) широкFull HD сензорен екран. Тънък и лек: той тежи само 1.3kgи е тънък по-малко от 18mm; 
  •        Произведен в Япония с качествена изработка, която само Sony може да осигури.

С VAIOTM Duo 11, като таблет, може да сърфирате в мрежата или да се наслаждавате на музика и видеоклипове, където и да сте. А в офиса само с едно издърпване на клавиатурата увеличавате продуктивността на вашия многофункционален компютър, който е снабден с процесори Intel® Core™от най-ново поколение. Наличието на разнообразни приложения ви дава възможност да получите максималното от това, което предлага този нов модел.
Note Anytime for VAIO’ви позволява да правите ръкописни записки по всяко време така, сякаш използвате истинска тетрадка.
Споделянето на снимки и видеоклипове е удоволствие на супер яркия 29.4cm (11.6”) Full HDOptiContrast™панел. Функцията Active Clip™ ви позволява лесно да изрежете снимки и графики, без да е необходимо да притежавате специални умения за редактиране на изображения. Просто очертайте грубо около контурите на избраната снимка с цифровия стилус. Active Clip™ използва технология, разработена от Sony, която автоматично разпознава контурите и изрязва фона. След това поставете ясно очертаното изображение направо в желания документ или презентация. Благодарение на функциите на Sony за работа с едно докосване, (One-touch), можете лесно и бързо да се наслаждавате на музика и снимки от всички NFC (безжична свързаност с малък обсег) активниустройства Sony. Просто докоснете едното устройство с другото и незабавно ще осъществите безжична връзка, без да е необходимо да извършвате Bluetooth или Wi-Fi настройка. Например, ще можете лесно с помощта на функцията One-touchда продължите да слушате музика, записана на вашия VAIO през Bluetooth® слушалки или говорители. Разширете своите начини на забавление още повече с трите нови приложения на Sony, които са достъпни за безплатно сваляне от интернет.
Приложението ‘Music’(Музика) ви позволява да се наслаждавате на вашата колекция от музика с превъзходно качество на звука благодарение на xLoudиClearPhase.
Приложението ‘Album’(Албум) прави разглеждането, сортирането или споделянето на снимки и видеоклипове забавно и интуитивно. Лесното споделяне ви позволява да "хвърлите" или да пуснете лични снимки, видео съдържание и други данни на DLNA съвместими телевизори с голям екран.
Докосването и писането на ръка по екрана е в основата на работата с вашия Windows 8. Пишете, скицирайте и работете с медията и приложенията върху чувствителния, сензорен, супер ярък Full HDOptiContrast™панел. Уникалната,отчитаща различния натиск на ръката цифрова писалка, осигурява приятното, изразително чувство от писането на ръка директно върху сензорния екран. Можете да пишете бележки, да скицирате диаграми или да оградите ключови пасажи от вашата презентация бързо, без почти никакво забавяне. Умното разпознаване на текст дори ви позволява бързо да преобразувате ръкописните бележки в текст за по-лесно архивиране и търсене.
Възможността да сменяте връхчетата на писалката ви позволява да избирате измежду твърдо или по-меко писане.
С избраните приложения VAIOTM Duo 11дори разпознава кога пишете, като игнорира натиска на дланта ви върху сензорния екран.
Благодарение пък на функцията Quick Boot за няколко секунди компютърът се активира и е готов за работа. Когато ви е нужна почивка, VAIO влиза в икономичен режим на "дълбок сън", като запазва вашите документи. С функцията Бързо събуждане + Eco компютърът е готов за незабавна работа, точно както сте го оставили.
Допълнителната плоска батерия удължава живота на вградената батерия и също съдържаспециално място за съхранение на цифровата писалка.
Независимо от своя тънък дизайн, VAIOTM Duo 11е готов за бизнес употреба с всички необходими интерфейси, включително Bluetooth® Smart Ready, USB 3.0, HDMI, Ethernet и VGA видео изходи.Не са ви необходими допълнителни адаптери, за да свържете проектор или помощен монитор: всичко това е осигурено.
Допълнителните аксесоари включват защитно фолио за екрана и подходяща чанта,перфектното решение да предпазитеVAIOTM Duo 11, докато пътувате.
Новият хибриден Ultrabook компютър VAIOTM Duo 11 ще бъде пуснат за продажба в България в началото на ноември 2012г.на цена от 2599лв.


Модел
VAIOTM Duo 11
Процесор
Intel® Core™ i5-3317U
Операционна система
Windows 8
Памет
4GB DDR3L 1600MHz SDRAM
Твърд диск
128GB SSD
Екран
29.4cm (11.6”) OptiContrast™ панел;
Full HD (1920x1080) с широкоекранно (16:9) съотношение; капацитивенсензорен екран
*”OptiContrast” е търговска марка на Sony Corporation
Графична карта
Intel® HD Graphics 4000
Други
WLAN 802.11a/b/g/n; Bluetooth® Ver. 4.0 + HS; USB 3.0 (x1), USB 3.0 с USB зареждане (x1); HDMI изход; стерео говорители сxLOUD™; HD уеб камери (x2, отпред и отзад),захранвани от ‘Exmor for PC’ (2.07 мегапиксела); Сензори (NFC, GPS, Accelerometer, Gyro, Digital Compass);бутон Windows; бутон за забрана на автоматичното завъртане на екрана; цифров стилус; допълнителна батерия
Размери (ДxВxШ)
Прибл. 320 mm x 17.85 mm x 199 mm
Тегло
Прибл. 1.3kg (със стандартната приложена батерия)

Техническите характеристики и функциите се различават в зависимост от модела. Посетете VAIO laptops за по-подробна информация.

 

Нестле в първи девет месеца на 2012 Г.: 6,1% органичен ръст



11% ръст на продажбите  - 67,6 млрд. Швейцарски франка
6,1% органичен ръст и 2,9% реален вътрешен ръст
11,7% органичен ръст в развиващите се пазари и 2,4% в развитите пазари
Прогнозите за годината потвърдени: органичен ръст от 5% до 6%, подобряване на маржа и реалния доход на акция във фиксирани валути 



Пол Булке, Главен изпълнителен директор на Нестле: "Развитието  през първите девет месеца е в съответствие с нашите очаквания. Това е резултат от придобития с времето опит в развитие на  иновациите, дистрибуционните канали и комуникацията с потребителите.  Регистрираме двуцифрен ръст в развиващите се пазари, където разширяваме възможностите за покриване на пазара и усъвършенстваме нашите продуктови предложения. Отбелязваме ръст в  силно конкурентните развити пазари, независимо от предизвикателната обща икономическа  ситуация и ниски нива на индекс на потребителска увереност. Положителната тенденция, регистрирана при реалния вътрешен ръст и до известна степен облекчаването на натиска върху разходите ни, позволяват да потвърдим очакванията ни за цялата година".

Резултати:
Нестле Групата продължава да расте във всички региони на света: Северна и Южна Америка постига органичен ръст от 6,1%, Европа с 2,5% и Азия, Океания и Африка от 10,8%. Бизнесът бележи ръст от  11,7% в развиващите се пазари и 2,4% в развитите пазари.
Севeрна и Южна Америка - Продажби в размер на 20,9 млрд швейцарски франка, 5,5% органичен ръст, 0,4% реален вътрешен ръст
В Северна Америка бизнес климатът все още е свит, имайки предвид трудната икономическа ситуация и ниските покупателни възможности. Категориите „Замразени продукти” и „Пица” продължават да бележат спад, но представянето на продуктите под марки Stouffer’s и Lean Cuisine бележат ръст. Продуктите от категория сладолед също отчитат подобрени резултати, а двете категории „Разтворимо кафе” и „Кафе сметана” бележат силен ръст. Продуктите за домашни любимци поддържат добрия темп на ръст от последните отчетни периоди, благодарение на добро представяне на марки продукти за котки Friskies и Fancy Feast и при марката за домашни любимци Beneful.
Отчетен е двуцифрен ръст в Латинска Америка, благодарение на силно представяне на повечето пазари и региони. Бразилия и Мексико продължават да бележат силен ръст. Категориите “Шоколадови изделия”, „Разтворимо кафе” и „Сладолед” отчитат добри резултати, докато продуктите за домашни любимци отчитат ръст повече от 20%.
Европа
Продажби в размер на 11,2 млрд швейцарски франка, 1,9% органичен ръст, 0,5% реален вътрешен ръст
Иновативните платформи, особено в категория „Напитки” и „Продукти за домашни любимци”, продължават да създават възможности за ръст дори и във влошаващата се икономическа ситуация.
Великобритания, Франция и Швейцария са лидерите сред основните пазари в Западна Европа. Гърция и Белгия, Холандия и Люксембург също така продължават да отчитат ръст.
В централна и източна Европа Русия, Украйна, държавите от адриатическия регион и Румъния имат положителен принос за отчетените резултати на зоната.
Отчетен е силен ръст при редица от продуктовите категории. В категория „Кафе”, двете подкатегории – „Разтворимо кафе” и „NESCAFÉ Dolce Gusto”, отчитат добри резултати. Категория “Сладоледи” отбеляза пик в резултатите през третото тримесечие на годината след по-слаб старт в началото на сезона. Марките Wagner и Buitoni са лидерите в категорията „Замразени продукти”. Така наречените популярно позиционирани продукти на компанията отново бяха основният двигател на ръст в зоната, особено в Русия, Великобритания и Иберийския регион. Продуктите за домашни любимци продължават да запазват силен темп на ръст в цяла Европа.
Азия, Океания и Африка
Продажби в размер на 14,0 млрд швейцарски франка, 9,4% органичен ръст, 6,3% реален вътрешен ръст
Зоната е фокусирана върху развитие на по-силна дистрибуторска мрежа, иновации във всички продуктови групи, увеличаване на мощностите и интегриране на Yinlu и Хсу Фу Цхи. Общият размер на продажбите в зоната, включително от новите партньорства, бележат ръст от 25,9% в сравнение с 11,1 млрд швейцарски франка, отчетени през съответния период на 2011 г.
Развиващите се пазари отчитат двуцифрен ръст. Африка бележи двоен ръст в сравнение със средния за зоната и държавите от Близкия Изток също отчитат много силни резултати. Китай и Индонезия са сред пазарите, които имат принос за отчетените положителни резултати на зоната. Категориите, които са основните двигатели на ръста на зоната, са „Млечни продукти”, „Напитки”, „Кулинарни продукти”, „Шоколадови изделия” и „Сладоледи”.
Сред развитите пазари Япония отчете ръст, благодарение на NESCAFÉ Barista и NESCAFÉ Dolce Gusto, както и на категория “Шоколадови изделия” и по-специално на марката KIT KAT.

Nestlé Waters - Продажби в размер на 5,6 млрд швейцарски франка, 5,8% органичен ръст, 4.0% реален вътрешен ръст
Nestlé Nutrition - Продажби в размер на 5,8% млрд швейцарски франка, 6,6% органичен ръст, 2,4% реален вътрешен ръст
Други - Продажби в размер на 10,1 млрд швейцарски франка, 8,9% органичен ръст, 6,3% реален вътрешен ръст
Nestlé Professional запазва добрия темп на ръст, главно благодарение на двуцифрения ръст на развиващите се пазари и на Северна Америка. При храните беше разширен изборът на продукти под марките Chef и Maggi след придобиването на Oscar. При напитките се продължи развитието на системите Nescafé Milano, Viaggi by Nescafé и Nescafé Alegria, които вече се предлагат в 6 държави.
Nespresso постигна двуцифрен ръст, благодарение на високо ниво на иновации, в това число три нови лимитирани серии кафе и две нови машини, както и откриването на  28 бутикови магазина.
Продуктовото портфолио на Nestlé Health Science също отчете добри резултати. Nestlé Institute of Health Sciences развива предлаганите възможности, благодарение на работата на института върху персонализирани хранителни решения при специфични медицински случаи.
Cereal Partners Worldwide продължава да постига силен ръст на развиващите пазари, но понижава резултатите си на развитите пазари. Отчетен е висок едноцифрен ръст на съвместно дружество Pharma, благодарение на дерматологични продукти.

Прогнози:
Представянето на компанията до сега през годината отговаря на очакванията. Придобития с времето опит в развитие на иновациите, дистрибуционните канали и комуникацията с потребителите са основните двигатели на ръста на компанията. Това, както и до известна степен облекчаването на натиска върху разходите, позволява да се потвърдят прогнозите, които имат за края на годината: да постигнат заложените в модела на Нестле цели – органичен ръст между 5% и 6%, както и повишение на маржа и заложения доход на акция.
 

"Екомеждучасие - Моят зелен град"



Екологичната и образователна инициатива „Моят зелен град”, която в последните пет години обединява хиляди доброволци в грижата за околната среда, вече е целогодишна. В нейните рамки стартира и дългосрочната извънкласна програма за ученици „Екомеждучасие – Моят зелен град“, която ще обхване училища в цялата страна.
Организатори на проявата са системата на Coca-Cola в България в партньорство с образователния портал Академика БГ. Те имат за цел да представи на учениците по увлекателен начин важни факти за опазването на околната среда и водните ресурси, като ги мотивира да се грижат за природата ежедневно.
 В „Екомеждучасието” са включени интерактивни образователни компоненти, както и викторина за участниците с много награди. До края на годината „Екомеждучасие – Моят зелен град“ ще обхване училища в София, Банкя, Търговище и Костинброд, а през следващата година ще продължи и в други градове.
-----
Петото юбилейно издание на инициативата „Моят зелен град” се проведе на 29 септември 2012 г. в София, Банкя и Костинброд. Под мотото „Бъди зелен не само за ден” се обединиха повече от 1 500 доброволци. Те почистиха и облагородиха 8 000 кв. км обща площ, събраха разделно над 900 чувала с отпадъци, боядисаха 150 пейки и засадиха 120 дръвчета. Повече от 700 малки и порaснали любители на природата участваха в 9-те открити класни стаи, което отново показа обществения интерес към опазването на околната среда. Това провокира организаторите да продължат инициативата целогодишно с фокус върху образованието и превенцията, и да покажат на най-малките как да се грижат за природата всеки ден и защо не трябва я замърсяват.

Стилна осветена Bluetooth клавиатура за Windows, iOS and Android



Logitech® Bluetooth® Illuminated Keyboard K810 прави многозадачността лесна с превключване между устройствата с едно докосване – например между PC, ултрабук, таблет или смартфон, независимо от платформата. Нейните клавиши са с подсветка, която се настройва към всяка светлина, а вградените и сензори усещат кога ръцете ви се приближават, съответно включвайки и изключвайки подсветката. Презареждането на клавиатурата е направено лесно – само с пъхване на USB кабел, като можете да зареждате и докато пишете. Нейният дизайн с истински шлифован алуминий и минималистичният размер ще паснат на вашия стил и работно пространство.
Ключови възможности:
Logitech easy-switch Bluetooth технология: Превключвайте лесно между писането на вашето PC и писането на вашия таблет или смартфон с едно натискане. Клавиатурата поддържа  Windows, iOS и Android™ устройства, така че със сигурност ще сте продуктивни. 
Подсветка: Насладете се на точно осветяване през деня или нощта, когато клавиатурата бъде осветена и се адаптира към количеството светлина в стаята. Вградените сензори усещат приближаването на ръцете ви и включват и изключват подсветката, за да пестят енергия.
Стилен дизайн: Тази тънка, минималистична клавиатура е изпълнена с шлифован алуминий и нископрофилни клавиши, които перфектно подхождат на дизайна на вашия PC, таблет или смартфон. Тази клавиатура има и специални клавиши, които да ви помогнат лесно да навигирате в интерфейса на новата Windows 8.
Удобна производителност: Насладете се на тихо писане благодарение на заобления дизайн на клавишите, комбиниран с удобството на традиционния клавиатурен дизайн.
Презареждаща се батерия: Просто пъхнете USB кабела и заредете клавиатурата – дори ако в момента я използвате. Едно зареждане ви осигурява до 10 дни използване*, а удобен ключ за включване/изключване пести енергия. Индикаторът за заряда на батерията ви помага да разберете кога е време за зареждане.
Системни изисквания:
Bluetooth съвместим PC, лаптоп, таблет или смартфон (таблет или телефон с профил за HID клавиатура)
Windows 8, Windows RT или Windows 7
iPad® или iPhone® с iOS 4.0 или следваща
Android 3.0 или следваща
Internet връзка (за сваляне на софтуера)
Спецификации на продукта-Размери (Д x Ш x В): 290 мм x 128 мм x 14 мм; Тегло: 338 гр.
Гаранция -3-годишна ограничена хардуерна гаранция
Цена-99.99 евро