Translate

сряда, 20 септември 2023 г.

София ще е център на театралните имровизации от 20 до 23 септември

По време на 6-тия Импров Фест най-популярните импро трупи в Европа ще се вихрят на тема “жанрове” 

 

 

Шестото издание на международния София Импров Фест ще се проведе от 20 до 23 септември 2023 г. на камерната сцена на театър “Сълза и смях”. Тази година темата на импровизациите ще бъде “Жанрове”, а в продължение на четири фестивални дни топ актьори от Великобритания, Дания, Израел, Финландия и България ще показват своя изключителен импровизационен талант в основните жанрове - “Драматична пиеса”, “Уестърн”, “Фантастика” и “Спортен филм”. Организатор на София Импров Фест е Златин Цветков, основател на ШиЗи Импро Театър

Всеки ден от 19.00 часа на камерната сцена на театър „Сълза и смях“ публиката ще има шанса да се наслаждава на 3-часови комедийни шоу представления. Импровизаторите ще създават спонтанни сцени и цели сюжетни линии в специфичните жанрове само по думи, зададени от публиката - без сценарий, без декори и костюми, но с много позитивна енергия и добро настроение. Театралният маратон ще започва с подгряващи групи от различни държави, които ще забавляват и вдъхновят публиката с различни импро формати, като се предвижда участието и на български трупи. Представленията ще се играят на английски език. 

Кулминацията на театралната вечер са специалните жанрови шоута на актьори от 4-те най-популярни импро трупи в Европа. Специалните гости на София Импров Фест 2023 са група "Supercut" от Дания, която играе импровизиран уестърн в две действия, като в първото е уестърн филм, а във второто актьорите разкриват какво става зад кулисите по време на снимките на филма. Група "GooseHead" от Великобритания играе импровизирано шоу в жанра на научната фантастика. Група "Doris Likes Everything“ ще покажат на българската публика пародия на филм със спортно постижение от 90-те. Импровизираната драматична пиеса ще се играе на 22 септември и в нея ще участват Инбал Лори от Израел, която е и една от най-опитните импровизаторки в световен мащаб, а дуетната й половинка ще бъде Златин Цветков, организатор на фестивала и основател на ШиЗи Импро Театър. /виж приложената програма/. 

“Играта в жанр е най-забавната импровизация. Тези представления са изпълнени с положителен заряд и носят огромна доза спонтанно настроение.” споделя Златин Цветков и добавя, че както всяка година София Импров Фест добавя към родния театрален афиш най-добрите практики от света на спонтанната комедия. 

Освен четиридневния театрален маратон на импровизацията в програмата на София Импров Фест са включени и 17 уъркшопа върху специфични импровизационни методи и стилове, които ще бъдат водени от актьорите от четирите основни групи.

Билети за фестивала могат да се закупят на www.shizi.bg. 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар