Translate

понеделник, 1 август 2022 г.

LG и SoundHound в партньорство, което ще изведе гласовите AI технологии до IVI системи от следващо поколение

Компаниите целят да подобрят In-Vehicle изживяването чрез безпроблемна интеграция на виртуалния асистент в инфотеймънт решенията на LG

 

 

LG Electronics /LG/ подписа меморандум за разбирателство със SoundHound AI, Inc. /SoundHound/, глобален играч в гласовия изкуствен интелект /AI/, за да обединят сили в разработването на гласови AI технологии за следващо поколение инфотеймънт /IVI/ системи

Партньорството ще използва иновативните IVI системи на LG, както и усъвършенстваните гласови AI платформи на SoundHound, които позволяват разговорен гласов контрол, за да модернизират удобството на шофьорите и изживяването на пътниците.

Като бизнес, насочен към потребителската електроника и информационните технологии, LG насочва усилията си към това да вдъхнови автомобилната индустрия с нови форм-фактори. Едновременно с това, LG винаги търси иновативни партньори за подобряване бъдещето на мобилността.

Усъвършенстваните гласови AI платформи на SoundHound са построени върху Speech-to-Meaning® и Deep Meaning Understanding® технологиите. Именно те са в основата на еволюирането на гласовото потребителско изживяване от унаследен интерфейс за командване и контрол към по-интуитивен интерфейс с функционалности за разговор с шофьора и пътниците.

Това ново сътрудничество ще позволи и на потребителите да се възползват от партньорствата за гласова търговия на SoundHound, което означава, че шофьорите и пътуващите ще имат възможност да плащат за гориво, паркинг или дори да поръчат храна директно от автомобила си, като просто използват микрофона и интеймънт дисплея. Такава гласова търговия може да помогне на OEM производителите да изградят нови потоци от приходи чрез своите свързани превозни средства.

Гласовото разпознаване започва да намира все по-широко приложение в автомобилния сегмент след като в началото беше възможен само като опционална екстра към избрани луксозни модели. С подобряването на безопасността и лекотата на използването им, гласовите AI технологии ще направят възможно за производителите на автомобили да предоставят спектър от услуги, които ще позволят на шофьорите да изпълняват редица задачи, без да откъсват очи от пътя. Освен това, по-широкото им внедряване ще подобри пътуването за всеки, който пътува с колата.

Тъй като пазарът на виртуални асистенти се очаква да нарасне значително през следващото десетилетие, все повече автомобилни производители осъзнават нуждата да включат функцията за гласови команди към своите автомобилни програми. За да посрещнат очакваното покачване в търсенето и да придвижат технологията напред, LG си партнира със SoundHound. Двете компании целят да издигнат интуитивните, нови гласови функционалности до IVI системите от следващо поколение на LG за един по-добър живот.

"Много сме развълнувани от партньорството си със SoundHound и очакваме с нетърпение да предоставим ново изживяване в автомобила чрез безпроблемна интеграция на техните гласови AI платформи с нашите последни IVI системни архитектури. Това партньорство ще ни позволи да посрещаме нуждите на автомобилната индустрия по-добре и да създадем иновативни решения, които ще ни помогнат да движим бъдещето на мобилността напред,” каза Еун Сйок-хюн, президент на LG Vehicle component Solutions /VS/ Company.

Нашето сътрудничество с LG ще позволи на производителите на автомобили от всеки размер да предоставят на потребителите си това гласово инфотеймънт изживяване, което те вече очакват във всеки аспект от живота си. Ние влизаме в ера, където хората започват да очакват да си говорят с устройствата, както говорят един с друг, но и тези интеракции да бъдат полезни и проактивни. Това изживяване е възможно, благодарение на най-усъвършенстваните гласови AI technology,” каза Кейван Мохайер, президент и CEO на SoundHound.”

Базирани в Санта Клара, Калифорния, SoundHound са водещи иноватори в AI базираните гласови решения и обработка на езици, опериращи в различни индустрии – включително автомобилната, телекомуникационната, финансовата и автомобилостроенето.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар