Translate

неделя, 31 юли 2022 г.

60 години "Пирин пее" в неделя по БНТ 1

Гледайте заключителния Гала концерт на живо, посветен на юбилейното издание на събора на народното творчество – „Пирин пее“

 

 

На 31 юли /неделя/, веднага след обедната емисия новини „По света и у нас“ от 12:30 ч., БНТ 1 ще излъчи на живо заключителния Гала концерт, посветен на юбилейното издание на събора на народното творчество – „Пирин пее“ 2022г.

60-тият събор на народното творчество – „Пирин пее“ ще се проведе на 30-ти и 31-ви юли в местността „Предел“, под патронажа на президента на Република България- г-н Румен Радев.

Откриването на събора ще бъде на 30-ти юли в 10:00 часа с представяне на фолклорните състави и изпълнители на събора на 3-те сцени, а в 19:30 часа ще започне Концерт- спектакълът „Земя на песни“ посветен на 60-тата годишнина на Събора на народното творчество „Пирин Пее“. На 31-ви юли на Пределските поляни ще продължи представянето на самодейните  групи и солисти, като в 11:00 часа ще се състои тържествен ритуал пред паметника на Илинденско- Преображенското въстание.

На събитието за пореден път ще бъдат показани автентични образци от фолклора на Югозападния край. Традиционно в рамките на това събитие се организират и честванията посветени на 119 години от Илинденско-Преображенското и 144 години от Кресненско-Разложкото въстание, а Община Разлог ще бъде за пореден път домакин на събитието.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар