Translate

сряда, 25 август 2021 г.

Изложение ни учи как да водим устойчив начин на живот

Природосъобразни марки, продукти и решения - от 27 до 29 август в Сердика Център

 

 

От 27 до 29 август Сердика Център ще представи едни от най-интересните марки, концепции и продукти, насочени към устойчивия и природосъобразен начин на живот, а входът за посетителите ще бъде свободен. През всеки от трите дни между 12:00 и 20:00 часа на разположение за посетителите ще бъдат множество образователни активности, решения и артикули, които нагледно ще покажат кои са най-конвенционалните и съвременни идеи за живот с мисъл за околната среда.

Посетителите на изложението в Сердика Център ще могат да разгледат природосъобразни продукти на български брандове и официални дистрибутори на световни марки – детски играчки, ароматни свещи, устойчива и органична козметика, специална селекция аксесоари от био материали, както и внимателно подбрани вещи за бита за многократна употреба от рециклирани материали.

По време на тридневното събитие гостите ще имат възможност да се запознаят отблизо с практиките на кръговата икономика, “fair trade” концепцията за бизнес и добро обслужване. Освен това ще видят нагледни примери за устойчивост в дизайна - интересни поп-ъп зони и специални инсталации, съобразени с околната среда. С помощта на партньорите от СКЛАДА, пространството в Сердика Център ще бъде аранжирано с красиви и изцяло устойчиви произведения на екосъобразния дизайн, а всички мебели на изложението ще бъдат изработени от рециклирани материали и ще се отличават с устойчив и минималистичен дизайн.

Специално за най-малките еколюбители от Kashon.bg ще организират детски кът за рисуване, а за по-големите последователи на устойчивия градски живот екипът на Motoretta Bulgaria ще провежда test-drive на първия в България електрически скутер Моторета D1.

Сред изложителите са още: Happy Days – официалният дистрибутор за устойчивите брандове детски аксесоари Londji и Little Dutch; I/tems – ароматни свещи с парфюмни композиции, разработени в Грас, Франция, от парфюмерийна къща, съществуваща по устойчив начин; No8 – място за интересни подаръци и идеи за дома; Plastic Free Life с устойчива козметика и всичко необходимо за дома без пластмаса, тестове върху животни и съставки от животински произход; Shulka – ново поколение български кърпи с изчистен дизайн, направени от 100% памук; магазин за подаръци Buenas Ondas; Dukaшведската марка, която разработва и предлага устойчиви продукти за кухнята и дома и Yoco Cosmetics с изцяло органична

козметика, която следва философията за нулевия отпадък и всички принципи, които стоят зад нея.

Пълна информация може да откриете на serdikacenter.bg и във Facebook страницата на Сердика Център.

Изложението ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Входът за посетителите е свободен!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар