Translate

понеделник, 23 август 2021 г.

Книги с 40% отстъпка се предлагаха по време на литературно-музикалната фиеста „Книги по ноти“

На 21 и 22 август на лятната сцена на кино Кабана при НДК се проведе истински празник на книгата по повод 30 години издателство „Колибри”
 

 

 

На 21 и 22 август /събота и неделя/ лятната сцена на кино Кабана при Националния дворец на културата /НДК/ се проведе двудневен музикално-литературен празник „Книги по ноти“. Поводът бе 30-ата годишнина от основаването си издателство „Колибри“. Събитието се проведе със съдействието на общинското дружество Пазари Възраждане ЕАД.

По време на литературната фиеста звуча чудесно подбрана музика за всички гости, а в рамките на двудневния празник почитателите на издателство „Колибри“ можаха да си закупят книги с 40% отстъпка!

Програмата на 21 август включваше поредица от срещи с автограф с любими български писатели; базар за атрактивни ръчно изработени аксесоари и сувенири, вдъхновени от литературни сюжети; представяне на даровити млади артисти; забавен минивинил фестивал и DJ парти с плочи!

В програмата на 22 август се откроиха авторското представление за деца „Магазинче за ноти“ по сценарий на Здрава Каменова, с режисьор Мария Банова. Прелестна поетична постановка, която се уповава на класически и съвременни детски литературни произведения и знакови филмови сцени! Участие вземаха Здрава Каменова и Юлия Коларова, чиито импровизаторски способности зарадваха както малчуганите, така и техните родители. Предвидени бяха изпълнения с бенд на живо и невероятна парти атмосфера.

Кулминацията на двудневната фиеста се състоя на 22 август. Точно в 20:00 ч. започна оригиналният литературно-музикален спектакъл „Книги по ноти“. Разкошна симбиоза от литература, пърформанс и музика, в която всеки зрител откри послание за себе си. Режисьор на спектакъла е Димитър Стефанов, а музикалната картина е дело на Джинджър Груув. Участват любимците на публиката Филип Аврамов, Петър Антонов, Петко Венелинов, Бойка Велкова, Августина-Калина Петкова.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар