Translate

понеделник, 26 август 2019 г.

“Игри на волята: България” - Епични битки, смели участници и красиви гледки в едно приключенско състезание


Най-новото телевизионно шоу започва на 6 септември от южното ни Черноморие с 24 участника,голяма награда от 200 000 лева и всекидневни епизоди от понеделник до петък по NOVA

“Игри на волята: България” ще открие новия телевизионен сезон на NOVA на 6 септември, петък, в 20:00 ч. Националният празник неслучайно е избран за старт на приключенското състезание. Световноизвестният риалити формат стъпи за първи път на българска земя през юли със снимки на 10 локации, разкриващи красотата на родното Черноморие и мистиката на Странджа планина. Зрителитеще  се потопят в историята, митовете и легендите на земята, с която корените ни са дълбоко свързани.
24-ма смели българи напуснаха ежедневния си комфорт, за да се впуснат в решителни битки за победа. В участниците ще видим качествата, с които нацията ни се отличава – силен дух, издръжливост и уважение към вековните традиции. На финала на приключението един от тях ще грабне голямата награда от 200 000 лева.
Предаването, с водещ Александра Сърчаджиева, ще се излъчва всеки понеделник от 20:00 ч. и от вторник до петък от 21:00 ч. Водещата на приключенското състезание ще видим с изцяло променена визия.
Различна и решителна, Алекс споделя, че снимките на новия формат за пореден път са я убедили колко красива е България. А относно участниците признава, че са хора със силна воля, издръжлив и пъргав ум, овладяни емоции. Според нея битката между тях ще бъде състезание, каквото зрителите отдавна не са виждали.
Алекс разполага със специален екип, който се грижи и за най-малкия детайл от външния й вид. А той ще е различен във всеки епизод на шоуто. Стилистите разкриват, че са заложили на стил бохо с трайбъл елементи, защото той успешно драматизира приключенския формат, пресъздава магичните и често диви места, на които битките се разиграват Тематичният гардероб на водещата включва над 200 тоалета и над 100 бижута, шапки и аксесори за коса, с цел тя да изглежда различна и нова във всяко появяване на екран.
В “Игри на волята: България” няма да има зрителско гласуване. Участниците ще се състезават във всекидневни битки, които продължават до самия финал. Собствените им умения, психологическа издръжливост и отлична физическа подготовка ще бъдат това, което ще определят кой от тях ще си тръгне с 200 000 лева.
Битките /или състезателните игри/ в “Игри на волята: България” ще се провеждат всекидневно и от тях ще зависи всичко. Най-важна е Битката за територия, в която се решава кой отбор къде ще живее през следващата седмица - на безлюден плаж, в рибарска колиба или в луксозна морска вила.
Един от трите отбора, попаднал в рибарската мрежа, ще трябва да осигурява сам храната си. И срещата с капитана и рибар с 54-годишен опит Димитър Иванов, по-известен като капитан Бялото Мите е неизбежна.
Основната задача на Димитър в “Игри на волята: България” ще бъде да научи участниците как се лови риба.
“Първото и най-важно нещо е да познават морето и ветровете и как да се предпазват от морските стихии и бури, чак след това да се качат на лодката и да ловят риба. Това се учи с много години и има рибари, които го знаят на теория, но на практика е друго. Това, което участниците ще научат от мен, ще им остане за цял живот!”, споделя той.
Капитанската битка е тази, в която капитаните на отбори се борят за различни привилегии на своите съотборници: от храна за отбора, който бедства на безлюдния плаж, до плаване с луксозна яхта за онези, извоювали си настаняване в луксозна къща.
В Номинационните битки отпадналият отбор излъчва номиниран и така се стига до Битката за оцеляване, в която от състезанието отпада 1 участник.
Всяка битка включва различни съоръжения, които се тестват за безопасност и за сложност от каскадьора на терен Захари Грозданов–Захо. Зад гърба си той има над 70 филма, сред които “Игри на Тронове”, “Z-та световна война” /с участието на Брад Пит/, “Хелбой”, “Инферно”, “Възвишение” и много други.
Над 100 часа изисква създаването и реализацията на всяка битка, а за изградените до момента препятствия са използвани приблизително по 1 тон материал и оборудване.
Освен да тества всички препятствия, Захо се грижи и за сигурността на участниците и екипа по време на битките.
“Всяка каскада е сама за себе си, така е и тук. Всяка една битка е различна и понякога нещо супер дребно може да се окаже фатално. Аз трябва да мисля най-вече за участниците, които минават през битките, но и за екипа, който е около тях и снима“, обобщава той.
Игрите се градят без почивен ден от екип от над 30 души с ръководител Момчил Манчев-Момо, спортен журналист и коментатор на състезанията от Формула 1 по Diema Xtra. Изработката на съоръженията изисква военна дисциплина и става само по предварително изготвен конструктивен проект. Всички битки са различни и никога не се повтарят.
„Смятам, че „Игри на волята“ е наистина уникално състезание и благородно завиждам на участниците. Щастлив съм, че мога да съм част от това приключение, защото то е изпитание и за нас на терен“, разказва Момо.
“Можехте да снимате шоуто навсякъде по света. Изборът за България надделя над Мароко и Латинска Америка” - коментират колумбийските създатели на “Игри на волята: България”, консултанти на българския продуцентски екип.
“България е най-красивата страна в региона - има толкова непознати кътчета, с които
трябва да се гордеем, има магия, която искаме да споделим с всеки българин”, споделят продуцентите на приключенското състезание, Олд Скуул.
В “Игри на волята: България” участниците ще бъдат разделени на 3 отбора, всеки със свой Капитан. Повече от половината вече са обявени в социалните мрежи на приключенското състезание и бързо предизвикаха вълна от одобрение и подкрепа. Всички те са смели, решителни и добре подготвени за неочаквани изпитания - не само физически, но и емоционално, и психологически. Готови са и за изпитанието да живеят заедно в продължение на няколко месеца.
Участниците в “Игри на волята: България” са все още непознати за телевизионните зрители. Избрани са с кастинг и сред тях няма известни личности, нито съперници със звезден статус.
“Вероятно това е причината подкрепата за тях да се зароди спонтанно” - коментират от екипа на шоуто и допълват - “Всекидневно в социалните мрежи четем окуражаващи коментари на приятели, роднини или потребители, които за първи път ги виждат, но вероятно разпознават в тях самите себе си.”
Само за месец симпатиите към участниците събраха над 8000 потребителски лайка, стотици коментари на съпричастност и подкрепа, стотици споделяния.
До началото на приключенското състезание ще бъдат представени всички 24 участника, а сега Ви запознаваме с първите 16 от тях:
Александър, 32 год., зодия Лъв, необвързан, персонален фитнес треньор, от Петрич:
“Има два начина да изживееш живота си - гниене или горене. Изборът е твой!”
Радостина, 39 год., зодия Стрелец, разведена, мениджър в телекомуникационна компания, от Благоевград:
“Добрият лидер трябва да знае кога да води и кога да наблюдава.”
Бояна
Атанас, 29 год., зодия Везни, неженен, машинен инженер, от Благоевград:
“Не съм излязъл, за да се прибирам! Аз съм такъв, какъвто трябва да бъда.”
Добрин, 27 год., зодия Водолей, необвързан, акробат, от Карнобат:
“Имам интерес към опазването на природата и биоразнообразито на планетата, и към науката като цяло.”
Илиан, 27 год., зодия Риби, обвързан, туристически агент, от Тополовград:
“Трудно ми е да се опиша, аз съм кълбо от позитивна енергия!”
Амелия-Мира, 27 год., зодия Рак, неомъжена, мениджър събития, от София:
“Имам две деца от различни бащи. Двамата взеха едно и също решение - да ме напуснат.”
Бояна, 27 год., зодия Козирог, сгодена, модел, от Бургас:
“След като опозная участниците и науча правилата на играта, ще бъде готова за
ще бъде готова за лидер.”
Веселин, 32 год., зодия Козирог, неженен, шофьор на тир в САЩ, от Разград:
“Никой, който живее в България, не може да оцени красотата й така, както един емигрант.”
Марешка, 23 год., зодия Водолей, разведена, фотомодел, от Варна:
“Влизам в шоуто, за да покажа на всички жени, че съдбата на всяка зависи от самата нея.”
Йоана, 20 год., зодия Дева, неомъжена, артист:
“Ще бъда опасен участник, защото няма какво да губя.”
Георгиос
Георгиос, 32 год., зодия Везни, необвързан, фотомодел, от Кавала:
“Мога да оцелея във всяка джунгла - аз съм българският Тарзан!”
Пламен, 31 год., зодия Дева, женен, пожарникар, от София:
“Аз съм винаги там, откъдето другите бягат.”
Анита, 35 год., зодия Телец, неомъжена, масажист, от София:
“Аз съм забавна, упорита, борбена, силна, но и нежна... харизматична.”
Гичка, 25 год., зодия Рак, омъжена, студент, от Петрич:
“Колкото по-дребна е лъжата, толкова повече се паля.”
Роберта
Стоян, 23 год., зодия Дева, обвързан, спасител, от Несебър:
“Не съм морски гларус, а морски вълк - по-издръжлив съм от 95% от българите!”
Роберта, 23 год., зодия Везни, обвързана, фитнес инструктор, от Радомир:
“Биткаджийка съм, но съм и позитивен и лъчезарен човек. Винаги усмихната!”

Няма коментари:

Публикуване на коментар