Translate

сряда, 20 декември 2017 г.

Класа и стил в ревю-спектакъла на „БГ модна икона 2017


Тазгодишните носители на приза БГ модна икона” – Илиана Раева, Гала, Илияна Захариева, Йордана Димитрова, Капка Амзина, Ники Кънчев и Ники Илиев се насладиха на модните дефилета, непосредствено преди церемонията, по време на която бяха наградени.
Ревю-спектакълът откри трикратната носителка на „Златна игла” на Академията за мода – София Борисова, дизайнер на „Романтика Фешън”, която представи за първи път част от най-новата си стилна колекция от бизнес тоалети и коктейлни рокли, подходящи както за ежедневието, така и за специални събития. Използваните материи са: вълна, кашмир, коприна и шанел.
Модна къща „Мезон Сант-Ерем“, създадена от Габриела Колева, показа официални дамски
облекла от бизнес линията на бранда в духа на френския шик.Колекцията включва
костюми, рокли и палта с изчистени силуети предимно в пастелната цветова гама, обогатена с дискретен метализиран блясък. Облеклата са изработени от естествени материи като коприна, копринено кадифе, кашмир, туид и алпака, с акценти от ширити, дантели, копринена органза и рафия. Тоалетите са съчетани с дизайнерски бижута ръчна изработка на Златарна Целье – златни и сребърни изделия с диаманти, рубини, сапфири, перли и кристали Сваровски“.
Axel Hardy представи колекция "Скалисто", вдъхновена от скалистите зимни пейзажи в сивкави и антрацитени тонове. Дизайнът на тоалетите е богат и многопластов – той преминава от релефно и грубо ръчно плетиво от пухкава и мека вълна до фина текстура плетива от памук и вълна, съчетани с най-ефирен плат от естествена коприна.
Свои произведения показаха и студенти на проф. Любомир Стойков от Национална художествена академия, специалност „Мода”: Йоанна Шишкова, Ива Партъчева, Стамена Константинова, Давид Стояновски (Македония), Ирина Матов (Сърбия), Лидия Христова, Инанч Неджибова, Лора Лилова, Стефани Тодорова и Християна Димитрова.
В ревю-спектакъла на „БГ модна икона 2017” участва, както талантливата млада дизайнерка
Елена Златева, която се изяви с впечатляваща колекция с предложения, подбрани специално за форума, така също и дизайнерският екип - Десислава Дамянова и Никола Карадамянов, който показа бутикови дамски облекла и официални мъжки костюми – част от най-новата им колекция за 2018 г.
Hristo Chuchev Design представи нови тоалети от последната си официална колекция „Арабски нощи“, вдъхновена от красотата и мистиката на Изтока. Колекция haute couture есен-зима 2017-2018 на дизайнера Христо Чучев предлага на дамите цветове и материи, достойни за арабска принцеса. 
Роклите са пищни и същевременно ефирни, излъчващи тайнствена и екзотична красота.
Специални гости на ревю-спектакъла бяха и други носители на Златна игла, които представиха по един тоалет, специално подготвен за събитието. Жана Жекова показа дълга официална рокля с комбинация на прозрачна и полупрозрачна материя и майсторски вградени дантели. Модна къща Жени стил" с дизайнер Евгения Живкова представи черна официална рокля от последната си колекция за сезон есен/зима 2017-2018. Мариела Гемишева показа Fashion object in rose – обектът изследва естественото присъствие на Жената-субект, стилна, въоръжена със самочуствие и готова за следващи провокaтивни присъствия този път в структурата на коприна в розово. Светослав Колчагов заложи на елегантен дамски смокинг, изработен от вълнен габардин с ръчно бродирани пайети, излъчващ сила и предизвикателност. Николай Божилов показа концептуален модел, съчетание между грубо ръкоделие и фееричност. Дизайнът следва принципите на етичната мода и по-конкретно метода за изграждане на дреха „зиро уейст“ (zero waste). Теодора Спасова представи един от елегантните силуети в колекцията ѝ за този сезон есен/зима 2017-2018. Меги Петкова показа модел от колекция My Tenderness 2017/2018 за жената, която не остава незабелязана – жена със стил и с особено отношение към самата себе си,  провокативна и дръзка, женствена и сексапилна, романтична и мечтателка изключителна дама.
Ревю-спектакълът закри „Феде фешън студио“ с дизайнер Вяра Георгиева. Тя представи част от новата колекция на бранда, вдъхновена от изяществото на Офелия и нежната палитра на любимите й цветя. Акценти в колекцията са живите материи, поетичните цветове и чувствените силуети.
Гери Дончева, водеща на „БГ модна икона 2017“, беше облечена с тоалет на дизайнера Христо Чучев и бижута от „Златарна Целье“. Част от победителите и гостите също се бяха доверили на професионалистите – Илиана Раева благодари на своя стилист Марина Петкова, Йордана Димитрова впечатли с елегантна рокля в червено на „Ла фоа“ с дизайнер Вяра Станчева, а Йоана Буковска-Давидова за пореден път довери визията си на Вяра Геогиева и „Феде фешън студио“.






Няма коментари:

Публикуване на коментар