Translate

вторник, 29 август 2017 г.

Навлизането на бранда Vicks -бранд №1 в света при простуда и грип у нас е поредния успех за Актавис, за който мечтая от 5 години



Николай Хаджидончев, изпълнителен директор на „Актавис“, на специално събитие сподели:
Актавис – България, най-големият генеричен производител на лекарства у нас, част от „Тева“, ще доставя на българския фармацевтичен пазар, както сашета „Викс АнтиГрип Комплекс“, „Викс АнтиГрип Макс“, така също и капки за нос „Викс Синекс - насочени срещу различни симптоми на простуда и грип, от м. септември т. г. Това са продукти, в които са вложени иновациите в медицината и природни съставки.
Фармацевтичната генерична компания „Тева” е в Топ 3 в над 40 пазара по света, № 1 в продажбата на лекарства без рецепта и на второ място по отношение на хранителните добавки. Портфолиото и включва 430 продукта - 365 са по лекарско предписание, а 65 са отис продукти - продават се без рецепта.
Продажбите на „Тева”  достигат 37,7 милиона в опаковки годишно като пазарният и дял е 11,9 %.
Навлизането на бранда Vicks -бранд №1 в света при простуда и грип у нас е поредния успех за Актавис, за който мечтая от 5 години.
Предстои скоро на българския пазар да пуснем медикаменти за пациенти с рядкото заболяване Хънтингтън и мигрена. И двата медикамента се очаква да бъдат регистрирани в ЕС до месеци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар