Translate

петък, 10 март 2017 г.

JobTiger и Нестле България – партньори и в 16 –то издание на „Национални дни на кариерата – добра кариера, добър живот”



Това е най-големият кариерен форум в България за студентски стаж и кариера.
Ежегодно събитието събира на едно място стотици български и международни компании и над 19 000 младежи от цялата страна. От 2002 г. насам над 38 000 млади хора са стартирали кариерата си именно от него.
Форумът отново ще предложи на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето сполучливо кариерно развитие, като им предостави шанса да срещнат стотици потенциални работодатели.
Над 150 български и международни компании ще представят в София и още шест града (Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Бургас и Пловдив) в страната своите стажантски програми и свободни работни места.
JobTiger и Нестле България са дългосрочно ангажирани с инициативата, тъй като и двете компании полагат сериозни усилия в преодоляването на проблема с високата младежка безработица.
“Това е едно партньорство, издържало проверката на времето, защото и двете компании работим с цел да помогнем на младите хора в страната да намерят своето място на трудовия пазар и да започнат да градят своята кариера в България. Ние отчитаме променящата се среда и актуалните очаквания на младежите, поради което тази година надградихме начина, по който комуникираме с тях, като фокусирахме участието на изпълнителния мениджмънт в събитията, за да предоставим на младите хора възможността от първо лице да се запознаят с изискванията и предизвикателствата пред кандидатите за работа в големите компании като Нестле.”, сподели Нели Ангелова, Мениджър Корпоративни връзки в Нестле България – компанията генерален спонсор на форума за 14-та поредна година.
„Ползите за младите хора са, че научават какви са изискванията на работодателите, какво им липсва на тях като езикови или компютърни умения, как да преодолеят стресът и да изтъкнат максимално позитивните си качества. От голямо значение е дори каква снимка ще прекачат младежите към своето CV. За съжаление познаването на чужди езици все още е ниско и в средното образование и във висшите училища. Работата с Мiсrosoft Offiice и особено с е Excel е слаба. А за фирмите ползите са,че намират млади надъхани и креативи за работа хора. Всяка фирма обаче си решава дали да назначи направо служители или по стажантски програми да привлече студенти още във 2-3-ти курс, за да им даде възможност да видят наистина ли искат да останат при тях на работа, след като завършат. Вече 14 год. с Нестле ни свързва партньорство, приятелство и успешно сътрудничество”, сподели Светлозар Петров, Управител на JobTiger.
Форумът е най-голямото и значимо кариерно изложение в България вече 16 години. Причината за този успех е и фактът, че то се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава по-добра възможност на студенти и млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, като паралелно позволява на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни млади хора, които търсят сериозна кариерна реализация.
Преди събитието се проведе за първи път обща среща с младите хора, организирана по повод откриването на 16-тото издание на форума. Тя е разделена на два модула. В първия изпълнителните директори Нестле и JobTiger, както и служители на интересни мениджърски позиции в сферата на човешки ресурси и дигитални комуникации, разказах за своя кариерен път и дадоха на младежите съвети за успешен кариерен старт. Вторият - практически модул - Работилница „Готовност за работа“ –даде възможност на младите хора да получат кариерни съвети, консултации за подготовка на успешно CV, позитивен дигитален отпечатък, каналите за търсене на работа или свободни стажантски позиции, LinkedIn профил и други, от специалисти човешки ресурси от двете компании. Събитието се проведе на 07 март в столицата
Освен в София, програмата на предварителните събития по градове продължава, както следва:
Варна:            15 март, 14:00ч. - Юнашки салон
Русе:              21 март, 14:30ч. - Русенски университет “Ангел Кънчев”
Свищов:         23 март, 15:00ч. - Стопанска академия “Д.А. Ценов”
Велико Търново: 28 март, Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”
Пловдив:        30 март, 14:00ч. - Хотел “Лайпциг”
Бургас:           31 март, 14:30ч. - Бургаски свободен университет
Всички важни подробности за събитието могат да бъдат намерени в сайта national.careerdays.bg.

Програма на форума – „Национални дни на кариерата – добра кариера, добър живот”

14-15 март:    София, НДК, 2 етаж;
20 март:         Варна, Swiss Belhotel;
22 март:         Русе, Русенски университет „А. Кънчев“;
27 март:         Свищов, Стопанска академия „Д. А. Ценов“;
29 март:         Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус;
3 април:          Бургас, Бургаски свободен университет;
5 април:          Пловдив, Международен Пловдивски панаир, Конгресен център.


Няма коментари:

Публикуване на коментар