Translate

вторник, 7 март 2017 г.

Обзор осъмна с над 200 български трибагреника на Националния празник на България


Кметство Обзор обяви кампания „Нека помним!“. На централния площад „Свобода“ в морския град тържествено, под звуците на химна, бе издигнат националният флаг.  Да се преклонят се пред героичната саможертва на българските опълченци, отдали здравето и живота си за свободата, тук дойдоха десетки граждани на Обзор.
В празничното си слово кметът на Обзор Христо Янев ги призова да възпитават у децата любов към родината, да ги научат да бъдат горди от това, че са българи, да изградят достойна и свободна България, за каквато за дали живота си героите.
Деца от ОУ „ Св.Св.Кирил и Методий” и ОДЗ“Обзорче“, ТФ „Денс енджълс“, ГСГП „Блян“, юношески и младежки танцови състави към НЧ” Изгрев 1927” изнесоха тържествена програма. Учениците представиха сценка, пресъздаваща откъс от „Апостолът в премеждия“ от Иван Вазов.
А в навечерието на Националния празник в многофункционалната зала на града децата от Обзор представиха театралната постановка „Нека помним” по Иван Вазов. Под ръководството на учредителите на Арт Асоциация „Водолей” Симона Попова и Виктор Липовски малките театрали разказаха историята на България от нейното създаване до Освобождението. Емоционалната игра на децата докосна сърцата и душите на публиката и се превърна в послание за патриотизъм и родова памет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар