Translate

сряда, 28 декември 2016 г.

През цялата 2017 година в Токуда Болница София ще продължат да се извършват безплатни ултразвукови изследвания за рискови новородени и недоносени бебета



Изследванията включват ултрзвуков скрининг на слуха, трансфонтанелна ехография и ехографско изследване на коремни органи. Прегледите са насочени към деца до
1-годишна възраст, лекувани след раждането си в интензивен сектор. Неонатолозите на Токуда ще провеждат консултациите, както досега, всяка последна събота на месеца. Първите прегледи за годината са насрочени за 29 януари и 26 февруари. За записване родителите могат да използват тел: 02/403 4000 и 02/403 4928.
„Превантивната програма, която сме заложили за следващата година отново ще бъде с акцент върху към недоносени новородени и бебета, родени на термин, но преминали интензивна терапия след раждането си. Рисковете при тези деца, свързани с двигателното и нервно-психическо развитие са по-високи, което изисква дългосрочно прецизно проследяване“, казва д-р Радка Масларска, началник на отделението по Неонатология на МБАЛ „Токуда Болница София“.
Тя препоръчва на родителите да не отлагат специализираните консултации и изследвания, тъй като възможностите за лечение при евентуални отклонения са много по-големи, ако се открият в ранна възраст. Според специалистите най-подходящият период за провеждане на този ултразвуков скрининг е до 6тия месец за децата, родени на термин и до 1-годишна възраст за недоносените деца.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар