Translate

понеделник, 19 януари 2015 г.

Новият хит на FOX -“Империя“с оригинална музика на Тимбаленд

„Империя“ стартира на 23-и януари от 22:00 по FOX. 12-те епизода, всеки по един час, разказват историята на хип-хоп империя за милиарди долари, а музиката в поредицата е изцяло сътворена от Тимбаленд.
Екипът зад телевизионната продукция „Империя“ се оглавява от Лий Даниълс и сценариста Дани Стронг - носител на награда Еми за 2012 за „Промяна на играта“. Той е сценарист още във филмите „Игрите на глада, „Сойка – Присмехулка“(2014) и „Икономът“ (2013).
Даниълс е създател и изпълнителен продуцент на сериала. Той е най-добре познат с филма, който бе номиниран за Оскар, „Прешъс“. Работата му е синоним на автентичност и искреност – с всеки свой проект той подарява на публиката порция уникални, свежи преживявания, а погледът му е отправен дълбоко в душите на героите. Именно той стои зад бурно приветствания от критиците филм „Иконом на седем президента“. Той беше номер едно в бокс-офис класациите в продължение на три седмици, а към днешна дата печалбите от излъчванията му по целия свят възлизат на 113 милиона долара.
Сюжетната линия са заплита около новината, че главата на компанията Лушъс Лайън е тежко болен и му остават няколко месеца живот. Той е принуден да избере кой от тримата му синове да наследи семейния бизнес: музикалната компания „Империя“. Изборът на Лушъс се лута между най-големия, брилянтен бизнесмен без музикална дарба, средния, гениален певец, чиято хомосексуална ориентация той не одобрява или най-младия – безразсъден и нехаен рапър-плейбой, който публиката обожава. Междувременно бившата съпруга на баща им, Куки, е освободена от затвора, след като излежава там 17-годишната си  присъда. Тя се завръща, защото иска да си върне онова, което й
е било отнето.
Макар че действието се развива в света на хип-хоп индустрията и е съпроводено с разбиващ саундтрак, продукция на Тимбаленд, темата на сериала не е толкова рап и R&B музиката, колкото властта и дълбоко вкоренените семейни конфликти, които се разиграват на една бляскава, елитна арена.
Актьорският състав на сериала включва Теренс Хауърд (Лушъс Лайън, глава на музикалната компания „Империя“), Тараджи Пи Хенсън (бившата съпруга и партньор на Лушъс в бизнеса с дрога, Куки) и тримата им синове: Трай Байърс (Андре), Джъси Смолет (Джамал) и Бришер Грей (Хаким).
------
Хенсън има няколко признания от гилдията: номинация за Оскар в категорията „Най-добра поддържаща женска роля“ за филма на Дейвид Финчев „Странният случай с Бенджамин Бътън“; номинация „Еми“ за „Най-добра актриса в минисериал“ за „TakenFromMe.”
Хауърд има награда Златен глобус и номинация за Оскар за работата му в “Hustle&Flow,”. Актьорът има десетки успешни кино и телевизионни проекти зад гърба си, както и много награди, включително за филма „Сблъсъци“ (2004), „Железният човек“ и други.
В различни епизоди от сериала „Империя“ ще гостуват звезди като номинираната за Оскар Габури Сидибе, Наоми Кембъл и др.
„Империя“ получи добър отзвук от критиците след излъчването на първия епизод в Щатите миналата седмица.
Hollywood Reporter коментира, че „благодарение на музиката на Тимбаленд бизнесът на компания „Империя“ изглежда едновременно реалистичен и изпълнен със заразителни парчета.“ Според списание „Тайм“ „най-добрият пример за двойната мисия на „Империя“ – да покаже автентичен хип-хоп и да бъде сполучлива мелодрама – е самата музика. Оригиналните песни, изпълнени от героите и написани от топ продуцента Тимбаленд, са не просто добри, но най-вече убедителни – реалистичен пример за комерсиални жанрове, от R&B балади до рап и соул парчета, които спомагат за изграждането на света на “Империя“. Сериалът има обещаващо бъдеще.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар