Translate

сряда, 26 ноември 2014 г.

Графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг бе у нас за четвърти пореден път


по покана на Европейското общество по интегративна медицина в България и Немския хомеопатичен съюз и изнесе лекции на тема „От какво зависи здравето на щитовидната жлеза?” в София, Пловдив, Варна и Бургас.
Ангелика Волфскийл, най-известния немски натуропат, работи близо 30 години в областта на холистичната медицина. Тя лекува с класическа и креативна хомеопатия, Шуслерова терапия, енергийна терапия, ирисова диагностика, традиционна китайска медицина, аюрведа и др. През 2003 г. Волфскийл създава собствено училище по натуропатия.  Тя е консултант по психология и автор на книги.
Данните от представително проучване от 2012 г. показва, че всяка 4-та жена у нас има проблеми с щитовидната жлеза. Като цяло представителките на нежния пол два пъти по-често боледуват от хипотиреоидизъм и хипертиреоидизъм в сравнение с мъжете. Все повече нарастват и проявите на автоимунното заболяване тиреоидит на Хашимото.
„Щитовидната жлеза е чувствителна като пеперуда и често преживявания водят до здравословни проблеми с нея. Ако си представим, че жлезата разгражда бавния и хроничния стрес, тогава ще стане ясно защо ние-жените, по-често имаме проблеми с нея“, сподели графинята и обясни, че за нея щитовидната жлеза е разпределител на огъня в тялото, на топлата енергия, която води до жизненост.
По думите и. щитовидната се "затрупва" с все повече работа, когато човек има повече преживявания. Натрупването им, води до хиперфункция и последстващо "изчерпва". Тези обаче, които не могат да преработят стреса ги застига синдромът на професионалното изчерпване-изпепеляване т.е. синдромът на бърнаут.
Най-честите симптоми, които могат да ни подскажат подобно състояние са повишена нервност, сърцебиене, изпотяване, намаляване на теглото  симптоми и те се срещат предимно при хора с повишена функция на щитовидната жлеза. Обратното, при намалена функция е налице напълняване, задържане на вода, сънливост през деня и безсъние през нощта, нарушени паметови способности. Сухота на кожата, чупливост на ноктите – всичко това може да са симптоми на заболяване на щитовидната жлеза. Само 1/5 от смущенията на щитовидната жлеза обаче се дължат на самата жлеза. Функцията й най-силно се влияе от нарушенията в други органи и системи като например храносмилателен тракт, черен дроб, панкреас, обясни графиня Волфскийл.
Според нея как да „преработваме” т.е. да се справяме със стреса е нещо, което трябва да се учи в семейството и то от най-ранна възраст на детето. Тя съветва да не пренебрегват профилактичните прегледи, както и да се прилага минерална терапия с Шуслерови соли № 5, 9, 11, 7 за регулиране на стреса и възстановяване функцията на щитовидната жлеза.
Своята презентация графинята започна с китайската поговорка-Ако е неизвестен бащата на една болест, то майката винаги е начинът на хранене! Но завърши, че не бива да забравяме за настинките и грипа, които ни очакват през този сезон. Ето защо графинята припомни, че при висока температура и хрема трябна да се приемат Шуслерови сол №3 и 5. При хрема с жълтеникаво-слузест секрет-№ 6, но по само предписание на ОПЛ-хомеопати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар