Translate

вторник, 5 ноември 2013 г.

За втора поредна година се проведе Whiskey Fest Sofia 2013



Над 50 уиски марки и бутилка за 20000 лева присъстваха на фестивала. 

А идеята за създаване на култура за консумацията на уиски е това, което обединява участниците във фестивала



Световноизвестни уиски посланици присъстваха на втория Whiskey Fest Sofia 2013, който се проведе от 1-ви до 3-ти ноември в столичния хотел „Шератон”. По време на форума популярни имена от уиски индустрията, споделиха опит и любопитни факти, свързани не само с историята, но и с технологията на приготвянето на тази любима за мнозина огнена напитка.
„Радостна съм много, че тази година в Whiskey Fest Sofia 2013 се включиха всички вносители и дистрибутори на уиски марки за България. Идеята за създаване на култура за консумацията на напитката, която се отличава със свои традиции и стил, е това, което обединява участниците в Whiskey Fest Sofia 2013. След успеха на миналогодишния фестивал съм изключително обнадежден, че той ще се превърне в традиционно и емблематично за страната ни събитие”, сподели Ралица Скорчева – Славова, организатор на уиски събитието.
Сред интересните имена в тазгодишната програма на фестивала присъстваха Ник Сопър от Скоч уиски асоциацията, наследникът на легендарния Робърт Хикс – Джон Кешман, Тим Джъдж, Патси Кристи, Иън Милар, Ръсел Мъри, Алина Сантеа, Дан Прайсман, Дейвид Маккейб, Иън Макуилям, както и Драгомир Иванов, Димитър Димитров и Иван Милушев от Българската барманска гилдия.
През трите дни посетителите се запознаха с 50 марки и над 50 вида уиски, някои от които особено екзотични и непознати у нас като уиски, посветено на диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора с нейни снимки на етикета и бутилка 50-годишно уиски на стойност е 20 000 лева, чиито орнаменти са изработени от бижутер работил в кралския двор.
Апелът на домакините на Whiskey Fest Sofia 2013 бе преди всичко отговорна консумация и подобаващо поведение. Ето защо бе и въведен стандарт при дегустацията равен на една унция (1 oz).

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар