Translate

сряда, 14 ноември 2012 г.

Бонбоните Deo Perfume Candy,- ядливият дезодорант

Ако  в метрото се озовете до някой, който не ухае особено приятно, то просто лапнете бонбон, който ще ви накара да ухаете като роза. Това пише британският в-к "Гардиън" в статия, посветена на партньорството между български производител на бонбони и американска компания за създаването на бонбони, които след като бъдат погълнати, карат тялото да излъчва приятен аромат.
Бонбоните Deo Perfume Candy, известни  като ядлив дезодорант, ще бъдат пуснати на британския пазар в началото на следващата година. В САЩ те се предлагат онлайн за сумата от 10 долара за малко пакетче и въпреки странната си опаковка, наподобяваща на продукти за дамска хигиена, те се разграбват много бързо, посочва вестникът.
Бонбоните се продават вече и в Испания, Германия, Армения, Китай и Южна Корея. Продуктът е напълно безопасен и принципът му на действие е като този на чесъна. И в двете има съединения, които не могат да се разградят от организма и се отделят през кожата. В бонбоните ключовото съединение е гераниол, който присъства в растения като розата, лавандулата и ванилията. Схрускването на един от бонбоните с аромат на мандарина превръща човека в жив парфюм и този ефект може да трае до 6 часа, посочва британският всекидневник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар