Translate

четвъртък, 31 март 2011 г.

Фондация "Искам бебе" отбеляза хубавият български празник Благовещение с- 25 март, за четвърти пореден път

Тържеството б е озаглавено "Куклена молитва" и на него присъстваха и 20 жени от групата за психологическа подкрепа от Добрич и деца, както и много семейства, които имат свои деца, заченати ин витро,благодарение на инициативата на фондацията .


По време на церемонията фондацията раздаде наградите си "Ангели на благодарността 2010" – ръчно изработени статуетки. Носител на голямата награда тази година е директора на Центъра "Фонд за асистирана репродукция" д-р Николай Лалев.
За основен дарител бе отличена фирма "Нивея Бейби", благодарение на която в 11 града в страната вече са създадени групи за психологическа подкрепа. За добрата съвместна работа с фондацията бе отличено още и Сдружението на жените военнослужещи.
Бе връчена и една специална награда на един младеж - Петко, на 17 години, който е осиновен и от четири години е непрекъснато с майка си и я подкрепя в борбата й да има свое дете. Петко иска да стане ин витро специалист, чете всичко, на което попадне, купува си книги, заради тази си мечта учи усилено английски, подчерта председателя на фондацията Радина Велчева. В рамките на тържеството бе открита и уникалната благотворителна изложба на Жени Костадинова. В нея бяха представени 100 кукли, изработени от стъкло, дърво и прежда. Всяка кукла е в кутия и е придружена с картичка със стихотворение, написано от Жени Костадинова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар