понеделник, 26 август 2019 г.

Военна дисциплина за изграждане на битките в “Игри на волята: България”


100 работни часа отнемат монтажът и демонтажът на препятствията във всяка състезателна игра от най-новото приключенско шоу на NOVA

Момо
Над 30 души се грижат за създаването и реализацията на състезателните игри - така наречените “битки” в “Игри на волята: България“, а за изградените до момента препятствия са използвани приблизително по един тон материал и оборудване за всяка отделна битка.
Игрите се градят и случват без почивен ден, а от средата на август героите на шоуто ще участват не в една, както до момента, а в две битки дневно. Това означава, че екипът, отговорен за тяхното провеждане, ще работи на двойни обороти. За целта е изграден мобилен цех, който обслужва работата на инженерите и строителите на терен.
„Изработката на съоръженията за всяка игра /битка/ отнема близо 100 работни човекочаса и изисква военна дисциплина. Работим с точни часове, а всяко едно забавяне означава забавяне на целия процес на снимки, който следва след нас. Преди всеки строеж  правим конструктивен проект. Всички битки са различни и никога не се повтарят, като те са най-разнообразни - от такива, в които се изисква умение да плуваш, през такива, в които участниците минават по изградени от нас конструкции и трябва да пазят баланс, до такива, които тестват издръжливостта им”, сподели Момчил Манчев - Момо, отговорник на екипа, изграждащ игрите.
Той се занимава със спортна журналистика и е коментатор на състезанията от Формула 1, модерира и големи спортни събития.
„Смятам, че „Игри на волята“ е наистина уникално състезание и благородно завиждам на участниците. Щастлив съм, че мога да съм част от това приключение, защото то е изпитание и за нас на терен“, споделя още Момо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар