понеделник, 26 август 2019 г.

Валентин Велчев с „Пирински орли“ на Пирин Фолк 2019


Младият певец Валентин Велчев ще участва в конкурса за нова авторска песен на 27-ото издание на фестивала Пирин Фолк 2019 в Сандански с „Пирински орли“.
Валентин е връстник на Пирин Фолк – роден на 1 април 1992 г. във Враца. Учил е в музикална паралелка в СОУ „Отец Паисий“ – Враца. От малък се занимава с музика, свири на пиано и изпълнява песни в различни жанрове и стилове. От няколко години се подготвя за дебюта си на голямата сцена – а именно на най-престижния фестивал. За автор на първата си песен той е избрал една от основателките на музикалния форум – Ели Кордева. На първото издание през 1993 г. тя печели наградата на БНТ с песента „Свири, моя мандолино“. Наградата на публиката печели и през следващата 1994 г. с „Плакал си, сине“, а на най-емблематичната й песен „Пиринка“ е присъдена втора награда на журито. След 25-годишно отсъствие Ели Кордева се завръща на Пирин Фолк с чисто нова авторска песен, написана специално за Валентин – „Пирински орли“, а аранжиментът е направен от доайена на фестивала Светослав Лобошки.
Фестивалът Пирин Фолк ще се проведе на 30, 31 август и 1 септември в Летния театър на Сандански. Конкурсната вечер е на 31 август. За Валентин Велчев и „Пирински орли“ може да се гласува със SMS с текст PIRIN7 на 191957.

Няма коментари:

Публикуване на коментар