Translate

понеделник, 3 февруари 2025 г.

Над 96% от клиентите на Lidl се доверяват на собствените марки колбаси на веригата

Високото съдържание на месо и сертификатите за качество са ключови за българския потребител

 

 

Над 96% от клиентите на Lidl се доверяват на собствените марки колбаси на веригата.
Това показва проучване, проведено в периода 2-18 август 2024г. сред 88 хиляди потребители в приложението Lidl Plus. Повече от половината посочват, че процентът на съдържание на месо е най-важната характеристика за качеството на колбасите, следван от вкуса и вложените съставки. Страната на произход и липсата на механично отделено месо /МОМ/ също са сред ключовите показатели за високото качество на колбасите, според участниците в проучването.

Изключително сме удовлетворени от високата оценка на нашите клиенти. Доверието, което те ни гласуват, се дължи на постоянните усилия да поддържаме неизменно високо качество, дори в ниския ценови сегмент. Непрекъснато адаптираме асортимента спрямо потребителското търсене и предлагаме както традиционни, така и нови и интересни продукти като част от тематичните ни седмици“, заявява Даниел Сталев, мениджър „Стоково снабдяване“ в Лидл България.

Най-голям процент от хората /29,4%/ пазаруват шунка и бекон, а 26,8% предпочитат луканка и шпеков салам. На трето място по предпочитания се нареждат кренвиршите и надениците – с 16,3%, а деликатесите като пастърма и филе „Елена“ са най-честият избор на 13,9% от клиентите на Lidl. Последно място с дял от 13,6% заемат колбасите от тематичните седмици на ритейлъра.

При избора на колбаси особено голямо значение имат и сертификатите за качество, които притежават продуктите. 39,2% от потребителите казват, че утвърден стандарт „Стара планина“ и „Защитено географско указание“ са задължителни и влияят на избора им в магазина.

На българския пазар Lidl предлага четири собствени марки месни специалитети. Сред тях е любимата на хиляди потребители продуктова линия „Родна стряха“, която залага на традиционни вкусове, включително и по защитени рецепти, с които се опазва националното наследство в колбасите и старите български рецепти. Pikok е марката с най-голямо разнообразие – от кренвирши и наденици до варенопушени ребра и бирени пръчици. Брандът предлага и няколко продукта под марката Pikok Pure, които са без консерванти, овкусители, и са с минимум 90% месо. Продуктите на марката Dulano са с над 95% съдържание на месо при варените шунки – премиално немско качество, без изкуствени подобрители, овкусители и оцветители. Baroni пък е най-достъпната в ценово отношение марка, която въпреки по-ниската си цена покрива всички критерии за качество без компромис и без МОМ.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар