Translate

неделя, 28 април 2024 г.

HISTORY Channel - „Кралска аутопсия“ – Сезон 2 /4x60’/

От 28.04. – всяка неделя от 23.00 ч.

 

 

„Кралска аутопсия“ се завръща с втори сезон, за да разследва причината за смъртта на четирима известни британски монарси: крал Джордж IV, крал Хенри IV, кралица Ан I и кралица Мери I.

Професор Алис Робъртс ще събере комбинация от исторически и медицински експертизи и ще използва разкази и документи от миналото, за да разбере как и защо са починали тези монарси.

Всяко разследване проследява аутопсия, извършена от акредитирания патолог д-р Брет Локиър, който ще използва уникална селекция от протезни тела, за да разкрие как е загинал всеки от монарсите. Ще се ползват и допълнителен съдебномедицински анализ и токсикологични тестове, за да се определи дали има някакви доказателства за насилствена смърт във всеки един от случаите.

След това професор Алис Робъртс ще отнесе откритията си до водещи световни медицински експерти и конституционни историци. Те ще помогнат да се определи как всяка болест и увреждане могат да са повлияли на управлението на монарсите в по-късните им години и в навечерието на смъртта им. Последните дни преди смъртта на тези исторически личности сега оживяват в ярки детайли, с помощта на първокласни драматични сцени.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар