Translate

петък, 14 април 2023 г.

IN THE PALACE INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL с награда от 15 000 лева за развитие на късометражен филм

 

Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE продължава своята стратегия за развитие и подкрепа на късометражната индустрия. В рамките на юбилейното 20-то издание за пореден път ще бъде проведен FILMER FORGE PITCH – международен форум за представяне на късофилмови проекти
пред професионалисти. Той спомага на български и чуждестранни режисьори, сценаристи и продуценти да намерят възможности за продуциране, копродуциране, финансиране и развитие на свой бъдещ късометражен филм.
“Международното жури на FILMER FORGE PITCH, съставено от професионалисти от индустрията, ще избере проекта, който ние ще наградим с 15 000 лева”, споделя Цанко Василев, директор на фестивала. 
„Вярваме, че т. нар. питч е задължителен елемент за всеки занимаващ се с кино, и би трябвало да бъде част от процедурите за институционално финансиране и в България. Дълги години ние развиваме FILMER FORGE. До момента сме предоставили грантове на стойност повече от 60 000 лева, които са спомогнали за създаването на едни от най-репрезентативните български филми, повечето от тях – с големи награди от международни фестивали. Финансиране на филмопроизводство само на база документи е остаряла и неработеща процедура, която трябва да се промени“, споделя още Цанко Василев.
Кандидатури ще се приемат до 9. май на: filmerforge@inthepalace.com
Подробна информация за нужните материали, както и формулярът за кандидатстване, са качени на сайта на фестивала: https://inthepalace.com/en/20th-palace/filmer-forge/filmer-forge-pitch.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар