Translate

сряда, 29 юни 2022 г.

Xiaomi спечели наградите Asia Executive на Institutional Investor за четвърта поредна година

 

 

Xiaomi Corporation, компанията за потребителска електроника и интелигентно производство със
смартфони и интелигентен хардуер, свързани чрез платформата „Интернет на нещата“ /IoT/, беше наградена от
Institutional Investor, реномирано международно финансово списание, за четвърта поредна година в множество категории на наградите Asia Pacific /Ex-Japan/ Executive Team.

В сектора Technology Hardware Xiaomi печели награди в пет категории в "2022 Asia Pacific/Ex-Japan/ Executive Team", сред които „Най-добър главен изпълнителен директор, „Най-добър финансов директор, „Най-добър специалист по връзки с инвеститорите, „Най-добра програма за връзки с инвеститорите и „Най-добър ESG. Това е първата година, в която Xiaomi печели All-Star статус, постигайки първо място в комбинираното класиране във всички пет категории.

Лей Джун, основател, председател и главен изпълнителен директор на Xiaomi, се класира на първо място в категория „Най-добър главен изпълнителен директор. Ален Лам, вицепрезидент и главен финансов директор, е победител в категорията „Най-добър финансов директор. Анита Чен, директор Връзки с инвеститорите и капиталови пазари, е лидер в категорията „Най-добър специалист по връзки с инвеститорите. Компанията се класира на първо място в категориите „Най-добра програма за връзки с инвеститорите и „Най-добър ESG. Това е четвъртата година, в която компанията Xiaomi е включена в класацията от дебюта си на фондовия пазар. Резултатите показват, че дейностите на компанията в корпоративното управление и управлението на инвестиционни отношения са добре признати от капиталовите пазари.

Всяка година списание Institutional Investor се обръща към хиляди анализатори, мениджъри на фондове и изследователи във фирми за ценни книжа и финансови институции с цел да изберат най-добре представящите се фирми и лица в категории като „Най-добър главен изпълнителен директор, „Най-добър финансов директор, „Най-добър специалист по връзки с инвеститорите и „Най-добра компания за връзки с инвеститорите. Класирането в тазгодишното проучване на All-Asia Executive Team оценява представянето на компаниите в периода от февруари 2021г. до януари 2022г., включително и това как компаниите реагираха и развиваха връзки с инвеститорите на фона на пандемията от Covid-19. Класирането се превърна в еталон за отлични стандарти за корпоративно управление, тъй като се гласува от признати членове във финансовия сектор, а стриктният процес на оценка гарантира легитимността на наградите.

Тази година общо 4854 мениджъри и анализатори от страна на купуването, както и 670 анализатори от страна на продажбите участваха в проучването за 2022 All-Asia Executive Team Honored Companies. 1612-те компании, номинирани в 18 сектора тази година, бяха оценени по основни области, включително /1/ Достъпност на висшите ръководители, /2/ Изпълнение на стратегия, /3/ Добре информиран и упълномощен IR екип, /4/ Продуктивност на NDR/конференции/обаждания, /5/ Отзивчивост, /6/ Познаване на бизнеса и пазара, /7/ Последователност и детайлност, /8/ Информация за ESG, /9/ Навременност на оповестяването и други.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар