Translate

неделя, 10 януари 2021 г.

Италиански рапър ремиксира българска песен

„Още нещо“ на тийнсензацията DIMI излиза в българо-италиански вариант.

 

 


2020 година се оказа суперуспешна за младата ни изпълнителка Димитрия Николова - DIMI. Седемнайсетгодишната  българка, която медиите сравниха с Camila Cabello, успя да възпламени горещите месеци с песента „Още нещо“.

YouTube

ОЩЕ НЕЩО

Този хит излезе, след като DIMI спечели  специалния приз на Арт Мюзик Фестивал от международния форум за  младежко медийно изкуство „Арлекин“. Наградата се връчи от  интернационално жури, в състава на което бяха: Антонио Вандони - музикален директор на Радио Италия; доц. Дарияна Куманова - също като представител на Италия; Лина Гьорчева - Македония; доц. Етиен Леви от българска страна. Освен конкурсния успех „Арлекин“ донеси на DIMI и интересно запознанство с младата звезда от Италия Джото Босколо, който пък спечели наградата на критиката.

Няколко месеца по-късно по идея на Дарияна Куманова, която от години живее и работи в Милано и чийто ученик е Босколо, се започва работа по съвместен проект между тийнлюбимците на България и Италия - DIMI&GIOTTO. Помислих си, какво би станало, ако от конкуренти двамата се превърнат в партньори - разказва доц. Куманова - и  предадат нов поглед на наложения хит „Още нещо“. Песента е в стила на регетона, затова според мен би се харесала на темпераментна публика, каквато  имаме и в България, и в Италия.

DIMI не е непозната за италианската публика и меломаните в страната на ботуша. Младата българка бе поканена за участие в младежката част на авторитетния конкурс „Санремо“, като по време на затворения кастинг тя дори проведе срещи  за участие в тийнсериал на NETFLIX.  Засега обаче актьорските планове отстъпват пред желанието първо да завърши с отличие езиковата гимназия в родния Пловдив, а после да поеме по творческия си път.  

GIOTTO е една от изгряващите рап звезди на Италия, който се занимава с музика още от четиригодишен. На 8 години започва да пише поезия, а вече като тийнейджър римите му зазвучават в ритъма на рапа. Giotto става популярен с песента си „Пълнолуние“, която бързо набира слушания в Spotify.  За нея изпълнителят споделя, че е създадена в труден момент: Дядо ми беше в болницата, приятелите ми бяха

далеч и се чувствах сам и безпомощен… Една вечер погледнах към небето и видях прекрасна луна. Приличаше на усмивка, която сякаш се опитваше да ми каже да не се оставам на тъмните ми мисли. За работата си с DIMI италианецът разказва: Толкова съм развълнуван, че ще работя с певица като нея.  Срещнахме се на фестивала „Арлекин“ и оттогава сме в постоянна виртуална връзка. Следя я с интерес и много се радвам на успехите ѝ. Нямам търпение да излезе общото ни парче.

Българо-италиански екип вече работи по двуезичния  ремикс, който ще се пусне в началото на месец май паралелно в Италия и България.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар